Μαυρισμένοι και τον Σεπτέμβρη!

02 Σεπτεμβρίου 2018
Μαυρισμένοι και τον Σεπτέμβρη!

Οι καλοκαιρινές διακοπές έχουν τελειώσει και ο Σεπτέμβρης είναι ήδη εδώ. Ο καλύτερος τρόπος για να μπορέσετε να διαχειριστείτε τη ρουτίνα, είναι να έχετε στο μυαλό σας, αναμνήσεις από τις καλοκαιρινές σας διακοπές και στο σώμα σας το καλοκαιρινό σας μαύρισμα! Εμείς σας δίνουμε κάποιες συμβουλές για να διατηρήσετε όσο μπορείτε το μαύρισμά σας.

Ενυδατωθείτε

                                           

Αυτό είναι το πρώτο πράμα που πρέπει να κάνετε. Μην διστάσετε να ενυδατώνετε το πρόσωπο και το σώμα σας τακτικά. Απλά βεβαιωθείτε πως η επιδερμίδα σας δεν ξηραίνεται, γιατί όταν αρχίσει να ξεφλουδίζεται, δεν θα σταματήσει. Αγοράστε ενυδατική κρέμα για το σώμα και φτιάξτε την δική σας ενυδατική μάσκα προσώπου με αυτή τη συνταγή που σας έχουμε ήδη δώσει.

Συνταγή: Σπιτική κρέμα ενυδάτωσης προσώπου

Απολεπιστείτε

Από την άλλη, θα πρέπει να συνεχίσετε την απολέπιση του σώματος και του προσώπου σας. Όμως, σας συμβουλεύουμε να το κάνετε απαλά και προσεκτικά, ώστε να αποφύγετε να «τρίψετε» το μαύρισμά σας. Αποφύγετε επίσης, κρέμες απολέπισης με γλυκολικό οξύ και σαλικυλικό οξύ, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν το ξεθώριασμα του μαυρίσματος σας. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε τη δική σας κρέμα στο σπίτι. Αυτή είναι μια συνταγή που σας έχουμε δώσει σε προηγούμενο post.

Προηγούμενη ανάρτηση για scrub : Ένα «γλυκό» body scrub που θα μας ανανεώσει!

Αποφύγετε το πολύ ζεστό νερό

Όταν βουλιάζετε στην μπανιέρα ή όταν κάνετε ντουζ με πολύ ζεστό νερό, αυτές είναι διαδικασίες που μπορεί να αφυδατώσουν την επιδερμίδα σας. Έτσι είναι καλό να κάνετε μπάνιο ή ντους με πιο κρύο νερό και ταυτόχρονα  να χρησιμοποιείτε ένα ενυδατικό υγρό σαπούνι ή λάδι.

Πίνετε άφθονο νερό

Το να παραμένετε ενυδατωμένοι είναι απαραίτητο για την καλή υγεία της επιδερμίδας, την ανανέωση των κυττάρων σας και οτιδήποτε άλλο συσχετίζεται με το να διατηρείτε μια αστραφτερή λάμψη. Βοηθά επίσης στην παράταση του καλοκαιρινού σας μαυρίσματος!

Τρώτε τα κατάλληλα φαγητά

Ταυτόχρονα, μια υγιεινή διατροφή με φαγητά πλούσια σε βήτα καροτίνη όπως τα καρότα, οι γλυκοπατάτες και τα μάνγκο, θα βοηθήσουν ώστε να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας μαυρισμένη.