Διακοπές στα βουνά!

05 Αυγούστου 2018
Διακοπές στα βουνά!

Αν αυτό το καλοκαίρι, έχετε επιλέξει διακοπές στα βουνά, σας προτείνουμε κάποιες δραστηριότητες να κάνετε μαζί με τα παιδιά σας ώστε να περάσουν και αυτά και εσείς υπέροχα.

  1. Ανακαλύπτοντας τη φύση της Κύπρου

Ένας υπέροχος τρόπος να εξερευνήσετε την κυπριακή φύση στα βουνά, είναι να περπατήσετε παρέα με τα παιδιά σας μαζεύοντας κουκουνάρια και φύλλα από τα διάφορα δέντρα της περιοχής. Τα κουκουνάρια που θα μαζέψετε μπορείτε να φυλάξετε μέχρι το Δεκέμβρη και να ετοιμάσετε παρέα διάφορες κατασκευές π.χ. Χριστουγεννιάτικα δεντράκια, διακοσμητικό στεφάνι ενώ τα παιδιά σας, με τη βοήθεια σας μπορούν να φτιάξουν ένα λεύκωμα με τα φύλλα από τα δέντρα, όπου θα κολλάνε το φύλλο και από κάτω θα γράφουν το όνομα του δέντρου.

 

  1. Περπατώντας στα μονοπάτια της φύσης.

 

Εάν επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, www.visitcyprus.com, θα δείτε πως έχουν καταγραφεί διάφορες διαδρομές για περπάτημα, τα περίφημα Μονοπάτια της Φύσης. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να εντοπίσετε τα Μονοπάτια που βρίσκονται κοντά στην περιοχή που θα μένετε. Στο κάθε μονοπάτι, υπάρχει η σήμανση επιπέδου δυσκολίας ( υπάρχουν 3, με το 1 να είναι το πιο εύκολο) και έτσι εσείς μπορείτε να επιλέξετε εκείνο που μπορείτε να ακολουθήσετε μαζί με τα παιδιά σας. Πιο πριν θα ετοιμάσετε τα σακίδια σας με τις κατάλληλες προμήθειες π.χ. νερό, σνακ, Πρώτες Βοήθειες και φυσικά φωτογραφική για να απαθανατίσετε τις στιγμές.

  1. Ποδηλατάδα

Με παρόμοιο τρόπο μπορείτε να εξερευνήσετε τα βουνά της Κύπρου, κάνοντας ποδηλατάδα. Στην ίδια ιστοσελίδα του ΚΟΤ, υπάρχουν οι Διαδρομές Ποδηλασίες, με αναλυτικά στοιχεία όπως επίπεδο δυσκολίας, είδος εδάφους και φυσικά χάρτη διαδρομής. Ένας υπέροχος τρόπος να περάστε ώρα με το παιδί σας στη φύση και ταυτόχρονα να γυμναστείτε παρέα!

  1. Πικνικ

Δεν υπάρχει κανείς που να μην αγαπά το πικνικ! Μια μέρα, μην γευματίσετε στο εξοχικό. Πάρτε ένα καλαθάκι, πηγαίνετε στο γειτονικό χωριό παρέα με τα παιδιά σας, αγοράστε τρόφιμα και χυμούς και γεμίστε το καλαθάκι σας. Για να κάνετε πικνικ δεν χρειάζεται να πάρετε αυτοκίνητο. Μπορεί να είναι μια τοποθεσία κοντά στον τόπο διαμονή σας που μπορείτε να πάτε με τα πόδια.

  1. Επισκεφθείτε ένα θεματικό πάρκο

Στα βουνά της Κύπρου, υπάρχουν ορισμένα θεματικά πάρκα που θα…ξυπνήσουν τον Μικρό εξερευνητή στα παιδιά σας! Κάποια από αυτά είναι το Γεωπάρκο Τροόδου – Βοτανικός Κήπος Τροόδους, που βρίσκεται εντός του Εθνικού Δασικού Πάρκου Τροόδους και με ελεύθερη την είσοδο τα παιδιά σας μπορούν να μάθουν για τη χλωρίδα της περιοχής μέσα από διάφορα εκθέματα και οπτικοακουστικά μέσα. Αν από την άλλη, θέλετε να εξασκήσουν το σώμα τους, το Sparti Platres Rope Adventure Park, ένα πάρκο δραστηριότητας με σχοινιά στις Πλάτρες είναι ότι πρέπει! Παρόμοια, το Adventure Mountain Park στην Κυπερούντα προσφέρει δραστηριότητες όπως αναρρίχηση, pinball κλπ.

  1. Κάτω από τα αστέρια

Τα βράδια του καλοκαιριού, τα αστέρια είναι ιδιαίτερα ευδιάκριτα στα βουνά. Με τηλεσκόπιο ή χωρίς, μπορείτε να πάρετε μια κουβερτούλα, να ανεβείτε σε έναν λόφο και να ξαπλώσετε παρέα με τα παιδιά σας, βλέποντας τα αστέρια και προσπαθώντας να εντοπίσετε τους αστερισμούς. Ποιος ξέρει, ίσως δείτε ένα αστέρι να πέφτει!