Φενγκ σούι για καλύτερο ύπνο

21 Οκτωβρίου 2018
Φενγκ σούι για καλύτερο ύπνο

Για το κρεβάτι

 Αυτό είναι το πιο σημαντικό μέρος του υπνοδωματίου. Σύμφωνα με τη φιλοσοφία του φενγκ σούι, η τοποθεσία του κρεβατιού επηρεάζει την ποιότητα του ύπνου μας. Ιδανικά, ξαπλώνοντας θα μπορείτε να δείτε την πόρτα και θα πρέπει να υπάρχει ένας τοίχος πίσω σας. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, τοποθετήστε ένα μικρό καθρέφτη μπροστά από την άκρη του κρεβατιού, ώστε να μπορείτε να αντικρύζετε την αντανάκλαση της πόρτας καθώς ξαπλώνετε. Ένα καλό, στέρεο κεφαλάρι (χωρίς τρύπες) επιβάλλεται αφού σας δίνει μια αίσθηση (υπο)στήριξης. Ψάξτε για κεφαλάρι από ξύλο ή επενδυμένο με ύφασμα, που δίνει μια ωραία ισορροπία μαλακού και στερεού. Όσον αφορά στο μέγεθος και το στυλ του κρεβατιού, μπορείτε να επιλέξετε οτιδήποτε, φτάνει να υπάρχει χώρος από κάτω. Το να χρησιμοποιείτε το χώρο κάτω από τον καθρέφτη ως αποθήκη, είναι απαγορευτικό στο φενγκ σούι. Καθαρίστε την περιοχή κάτω από το κρεβάτι σας και αφήστε την άδεια. Διαφορετικά, θα παρατηρήσετε πως ο ύπνος σας είναι ταραγμένος.

Θέμα ισορροπίας

Επιλέξτε να τοποθετήσετε στο υπνοδωμάτιο σας, δύο κομοδίνα με δύο φωτιστικά ίδιου μεγέθους ώστε να υπάρχει αρμονία στο χώρο. Επίσης, είναι καλά να έχετε αντικείμενα που έχουν απευθείας σχέση με σας και με το σύντροφό σας τώρα - το υπνοδωμάτιο δεν είναι χώρος για να έχετε αντικείμενα π.χ. φωτό από το παρελθόν.

Στο κομοδίνο

Βεβαιωθείτε πως το κομοδίνο σας είναι καθαρό από αντικείμενα συμπεριλαμβανομένου πολλών βιβλίων. Στο φενγκ σούι, πιστεύεται πως τα βιβλία, κουβαλούν πολλή ενέργεια και φόρτιση, κάτι που μπορεί να διαταράξει τον ύπνο σας. Αν δεν έχετε που αλλού να φυλάξετε τα βιβλία, βάλτε τα μέσα σε ένα ερμάρι ή ντουλάπα ή τουλάχιστον βεβαιωθείτε πως δεν σας αντικρίζουν καθώς κοιμάστε.

Χρώματα και έργα τέχνης

Βεβαιωθείτε πως οι εικόνες που κρεμάτε στους τοίχους αντανακλούν αυτό που θέλετε να καλωσορίσετε στη ζωή σας. Αν είστε σε σχέση ή γάμο, κρεμάστε μια χαρούμενη φωτογραφία εσάς με το σύντροφό σας. Επίσης, κρεμάστε εικόνες απέναντι από το κρεβάτι και όχι πίσω, κάτω από το κεφαλάρι. Επιπλέον, δεν είναι ιδιαίτερα βοηθητικό να έχετε φωτογραφίες από άλλα άτομα π.χ. οικογένειας στο υπνοδωμάτιο. Το χρώμα κάνει τεράστια διαφορά στο υπνοδωμάτιο. Όσον αφορά στα σεντόνια και τα σκεπάσματα, επιλέξτε αποχρώσεις του κρεμ, του καφέ και άλλα γήινα χρώματα που φαίνονται προσγειωμένα με μια πολυτέλεια όμως. Προσθέστε μικρές πινελιές χρωμάτων που σας αρέσουν. Το φενγκ σούι βασίζεται στα πέντε στοιχεία της φύσης: νερό, φωτιά, γη, ξύλο και μέταλλο. Η ισορροπία μεταξύ τους οδηγεί στην αρμονία. Το νερό επηρεάζει τα συναισθήματα, έτσι είναι καλύτερα να ελαστιχοποιήσετε αυτό το εφε στο υπνοδωμάτιο, ώστε να έχετε έναν ήρεμο ύπνο. Αφαιρέστε εικόνες με καταρράκτες ή επιφάνειες νερού δίπλα από το κρεβάτι σας.  Το ίδιο ισχύει όταν τοποθετείτε το στοιχείο της φωτιάς στο υπνοδωμάτιο: Η ενέργεια της φωτιάς θα επηρεάσει τον ύπνο σας και θα δημιουργήσει ένταση.

Ηλεκτρονικές συσκευές

Όχι στις ηλεκτρονικές συσκευές στο υπνοδωμάτιο! Θα σας θυμίζουν τη δουλειά και το μπλε φως τους, δεν είναι το καλύτερο για τον ύπνο. Μεταφέρετε τους υπολογιστές, την τηλεόραση, τις ηλεκτρονικές συσκευές και τα όργανα γυμναστικής σε άλλο δωμάτιο. Όταν διατηρείτε το υπνοδωμάτιο σας καθαρό, συγυρισμένο και οργανωμένο, θα το μετατρέψετε σε έναν ναό χαλάρωσης και αυτό θα επιφέρει περισσότερο ύπνο και χαρά!