Cheesecake Pancakes

16 Ιουλίου 2021
linkedin
Μερίδες
2 μερίδες
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
10 λεπτά
totalTime
Συνολικός χρόνος
15 λεπτά
Υλικά

135 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ 
1 πρέζα αλάτι 
2 κ.σ. ζάχαρη 
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας 
130 ml γάλα 3,5 %
1 αβγό 
40 γρ. βούτυρο  
200 γρ. ανάμεικτα μούρα 
100 γρ. ζάχαρη 
1 τμχ αστεροειδή γλυκάνισο 
1 φακελάκι βανίλια σε σκόνη 
Φράουλες, βατόμουρα, μύρτιλα, φουντούκια 

Για το frosting
150 γρ. βούτυρο ανάλατο
225 γρ. τυρί κρέμα
10 ml εκχύλισμα βανίλιας
1 lime ( ξύσμα )
500 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

1) Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι , ζάχαρη και κάνουμε μια τρύπα στη μέση.
2) Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το γάλα μέχρι να ζεσταθεί.
3) Προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα μέσα στα στερεά υλικά, ανακατεύουμε πολύ καλά έτσι ώστε να μην υπάρχουν μπαλάκια και στο τέλος προσθέτουμε το αβγό. 
4) Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα ανάμεικτα μούρα, τη ζάχαρη, το γλυκάνισο, τη βανίλια σκόνη και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να δέσει. 
5) Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε λίγο λιωμένο βούτυρο και απλώνουμε παντού με ένα πινέλο. 
6) Ξεκινάμε σε δυνατή φωτιά να φτιάξουμε τις τηγανίτες και στη συνέχεια χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά. Συνεχίζουμε τη διαδικασία. 
7) Στο μίξερ αφρατεύουμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη άχνη κα προσθέτουμε το τυρί κρέμα το εκχύλισμα βανίλιας και το ξύσμα από το λαίμ
8) Γαρνίρουμε τις τηγανίτες μας με φρέσκα φρούτα, σάλτσα μούρων. 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές