Οι γεύσεις του φθινοπώρου

14 Οκτωβρίου 2018
Οι γεύσεις του φθινοπώρου

Το φθινόπωρο είναι η κατεξοχήν εποχή όπου απολαμβάνουμε την κολοκύθα σε αφθονία. Σε αυτή την πανεύκολη συνταγή, τη χρησιμοποιούμε ως βάση για να ετοιμάσουμε ένα γευστικό, ζεστό ραγού.

Υλικά (6 μερίδες)

2,5 kg κολοκύθα, κομμένη σε κύβους

1 μεγάλο καρότο, καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια

1 φλ. φακές

1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους

4 φλ.ζωμό λαχανικών

2 κ.σ. πάστα ντομάτας

1 λάιμ, το χυμό

1 κ.σ. κύμινο

1 κ.σ αλεσμένο τζίντζερ

1 κ.γ. μοσχοκάρυδο

Αλάτι, πιπέρι

Φρέσκο κόλιανδρο για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κολοκύθα, το καρότο, τις φακές, το κρεμμύδι, τον ζωμό, την πάστα ντομάτας, το χυμό λάιμ, το κύμινο, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν όλα. Σερβίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο