Ρύζι με άρωμα...εξωτικό!

27 Σεπτεμβρίου 2018
Ρύζι με άρωμα...εξωτικό!

Δίνουμε ένα ενδιαφέρον  twist σε αυτό το παραδοσιακό ρύζι από την Καραϊβική, προσθέτοντας κυπριακό λουκάνικο!

Υλικά (6 μερίδες)

2 κ.σ. ελαιόλαδο, μοιρασμένο

1 κ.σ. σκόνη Cajun

300 γρ. κυπριακό κοτόπουλο, κομμένο σε φέτες

500 γρ. στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε κυβάκια περίπου 2,5 εκ.

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 μικρή πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια

2 κοτσάνια σέλινο, κομμένα σε κυβάκια

1 κονσέρβα (400γρ.) ντοματάκι ψιλοκομμένο

½ κ.γ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού

½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κ.γ. αλάτι

½ κ.γ. σάλτσα Hot Pepper

2 κ.γ. Worcestershire sauce

1 ¼ φλ. Ρύζι (άψητό)

2 ½ φλ. ζωμό κοτόπουλου

Εκτέλεση

Σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο μέσα σε μαντεμένια κατσαρόλα. Ανακατεύουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και λουκάνικο με τη σκόνη Cajun. Σοτάρουμε το λουκάνικο μέχρι να καφετίσει. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε στο πλάι. Στην ίδια κατσαρόλα, βάζουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν από όλες τις πλευρές. Τα αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε στο πλάι. Στην ίδια κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πιπέρι, το σέλινο και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν. Ανακατεύουμε μέσα το ψιλοκομμένο ντοματάκι, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε επίσης τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού, μαύρο πιπέρι, αλάτι, τη σάλτσα hot pepper και το Worcestershire sauce. Ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο και το λουκάνικο. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Ανακατεύουμε μέσα το ρύζι  και το ζωμό κοτόπουλο. Όταν έρθει σε σημείο βρασμού, μειώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το ρύζι να σιγοψηθεί για 20-25 λεπτά ή μέχρι να έχει απορροφηθεί όλο το υγρό.