Καλοκαιρινή...γαλοπούλα!

20 Ιουνίου 2019
Καλοκαιρινή...γαλοπούλα!

Υλικά (4 μερίδες):

4 στήθη γαλοπούλας

1 ½ φλ. μοτσαρέλα τριμμένη

2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη

4 φέτες ανανά, από κονσέρβα

½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα

¼ κ.γ. σκόνη σκόρδου

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.γ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

1 ντομάτα και 2 μαρουλόφυλλα για γαρνιτούρα

 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 C. Ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολ, την γλυκιά πάπρικα και τη σκόνη σκόρδου. Αλατοπιπερώνουμε τα στήθη γαλοπούλας. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Ψήνουμε την μια πλευρά από τα φιλέτα γαλοπούλας μέχρι να ροδοκοκκινίσουν, περίπου 5 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με το μείγμα των μπαχαρικών.Πασπαλίζουμε πάνω από τα φιλέτα περίπου 1 φλ. Μοτσαρέλα και παρμεζάνα και τοποθετούμε από πάνω μια φέτα ανανά. Πασπαλίζουμε τα υπόλοιπα τυριά. Ψήνουμε μέχρι να λιώσουν τα τυριά και η γαλοπούλα να έχει ψηθεί εντελώς, περίπου 10 λεπτά.

Για το σερβίρισμα, τοποθετούμε τα φύλλα μαρουλιού σε μια μεγάλη πιατέλα και πάνω σε αυτά τα φιλέτα γαλοπούλας και διακοσμούμε με μια ντομάτα στη μέση και λίγο κόλιανδρο από πάνω από κάθε φιλέτο.