Tραγανό κοτόπουλο με δημητριακά

13 Μαΐου 2025
linkedin
Μερίδες
4-6
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
20'
totalTime
Συνολικός χρόνος
40'
Υλικά
  • 2-3 φιλέτα (600γρ.) κοτόπουλου κομμένα σε λωρίδες
  • ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι ρίγανη
  • ½ κουταλάκι κάρι
  • 1 κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη
  • ½ κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
  • 4 αυγά
  • 1 καλά γεμάτη κουταλιά πάστα ντομάτας
  • 1 κουταλιά μουστάρδα Mild
  • 6 φλ. δημητριακά (Corn Flakes) χοντροαλεσμένα
  • 1 κουταλάκι (8γρ.) αλάτι
  • 1/3 κουταλάκι (1γρ.) μαύρο πιπέρι

 

Για τη σος γιαουρτιού με μουστάρδα & κέτσαπ

 

  • 6 κουταλιές στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 κουταλιές μουστάρδα Mild
  • 2 κουταλιές κέτσαπ
  • 1 κουταλιά μέλι
  • 1 κουταλιά ξύδι
  • 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
Εκτέλεση
  1. Σκουπίζουμε καλά το κοτόπουλο και το αλατοπιπερώνουμε καλά από όλες τις πλευρές.
  2. Σε ένα μπολ, βάζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε τη ρίγανη, το κάρι, το σκόρδο και την πάπρικα. Ανακατεύουμε καλά.
  3. Σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε τα χτυπημένα αυγά και προσθέτουμε την πάστα ντομάτας και τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε καλά.
  4. Στη συνέχεια, το πανάρουμε. Δηλαδή, βάζουμε το κοτόπουλο στο μίγμα αλευριού, να καλυφθεί από όλες τις πλευρές και τινάσσουμε να φύγει το επιπλέον αλεύρι. Μετά, το περνάμε από το μίγμα του αυγού και μετά από τα χοντροαλεσμένα δημητριακά (κορν φλέικς).
  5. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητική λαδόκολλα.
  6. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα κομμάτια κοτόπουλου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν.
  7. Παράλληλα, ετοιμάζουμε τη σος: Σε ένα μπολ, βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε.
  8. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τη σος.  
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές