- Σκουπίζουμε τις τσιπούρες με χαρτί κουζίνας. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο τις τσιπούρες, σε όλες τις πλευρές και εσωτερικά. Τις ραντίζουμε παντού με το χυμό από το ένα λεμόνι και κόβουμε το άλλο σε ροδέλες. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε στην κοιλιά της τσιπούρας, τη μισή ποσότητα σκόρδου, 2 κλωναράκια ρίγανη και 2 ροδέλες από το λεμόνι. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και για την άλλη τσιπούρα.
- Απλώνουμε στο ταψί της ροδέλες από το κρεμμύδι, τα κομμένα ντοματίνια και πασπαλίζουμε με το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε στο ταψί τις ελιές, το κουτρούβι και βάζουμε επάνω τα υπόλοιπα κλωναράκια ρίγανης. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Βάζουμε τις τσιπούρες, τη μία απέναντι από την άλλη, στο ταψί, επάνω από τα υλικά μας και ρίχνουμε σε μια άκρη το κρασί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 40 λεπτά. Δεν γυρίζουμε το ψάρι.
Μια τέλεια, υγιεινή πρόταση για την 25η Μαρτίου που τρώμε ψάρι.