Κοτόπουλο με σταφύλι στο φούρνο

29 November 2022
linkedin
Serves
4
prepTime
Prep time
totalTime
Total time
Ingredients

8 μηροί κοτόπουλου, χωρίς κόκκαλο και πέτσα
2 -3 φλ. κόκκινο σταφύλι
5-6 κλωναράκια φρέσκου θυμαριού
Για τη μαρινάδα:
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά σησαμέλαιο
1/4 φλ. σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά γούστερ σος (Worcestershire sauce)
1 λάιμ, το ξύσμα και ο χυμός 
5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
½ φλ. μέλι

 

 
Method

Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, το σησαμέλαιο, τη σάλτσα σόγιας, τη γούστερ σος, το ξύσμα και το χυμό λάιμ, τα σκόρδα, το πιπέρι και το μέλι. Βάζουμε μέσα το κοτόπουλο και ανακατεύουμε να πάει παντού η μαρινάδα. Δεν βάζουμε αλάτι γιατί έχει η σάλτσα σόγιας. Σκεπάζουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες ή για ολόκληρο το βράδυ. 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210°C.  Βάζουμε το κοτόπουλο και τα σταφύλια σε ένα ταψί και τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα. 
Προσθέτουμε τα κλωναράκια θυμαριού και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο. 

facebook.png instagram.png twitter.png linkedin.png

Related Tips & Recipes