Το απόλυτο τυρένιο τοστάκι

23 Μαΐου 2017
Είστε πεινασμένοι ... είναι αργά ... δεν έχετε όρεξη να μαγειρέψετε ένα πλήρες γεύμα ...  σας έχουμε την τέλεια λύση!
 
Αυτό δεν είναι απλώς ένα τυρένιο τοστάκι. Είναι σπιτικό από τα χεράκια σας (και όχι στην τοστιέρα). Είναι ποίημα… θα δεις!
 
Υλικά:
2 φέτες λευκό ψωμί για τοστ
βούτυρο
τυρί για τοστ της αρεσκείας σας (όπως ένταμ ή τσένταρ)
πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
 
Εκτέλεση:
Βουτυρώνουμε ελαφρώς και τις δύο μεριές από τις 2 φέτες του ψωμιού.
Στη μία φέτα και τη μία πλευρά βάζουμε μπόλικο τυρί για τοστ, το οποίο λιώνει εύκολα (όπως ένταμ ή τσένταρ ή και τα δύο!).
Καλύπτουμε με τη δεύτερη φέτα ψωμί και ζεσταίνουμε το τοστ σε τηγάνι με βαρύ, αντικολλητικό πάτο και σε μέτρια φωτιά για περίπου 3’ από την κάθε πλευρά.
Όσο ψήνονται τα ψωμάκια κι από τις δύο μεριές, μπορούμε να τα πατήσουμε με μια σπάτουλα, ώστε να λιώσει καλύτερα στο εσωτερικό το τυρί. 
 
Όταν πάρουν και οι δύο πλευρές ένα ευχάριστο ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα, βγάλτε το τοστ από το τηγάνι κι ακουμπήστε το σε ένα πιάτο. Περιμένετε λίγα λεπτά να μην σας κάψει το τυρί και… ορμήστε!
 
Προαιρετικά:
Πασπαλίστε το ζεστό τηγάνι στο κέντρο του με τρίμμα τυριού κι επιστρέψτε το τοστ στο τηγάνι, να «καθίσει» πάνω στο τυρί.
Τρίψτε λίγο τυράκι ακόμη, αυτή τη φορά πάνω στο ψωμί, στην κορυφή.
Αφήστε το για 1’ και κάτι, έως ότου δείτε το τυρί να βγάζει φουσκίτσες. Προσθέστε λίγο πιπέρι καγιέν αν θέλετε.
 
Μετακινήστε λιγάκι το τοστ με μια σπάτουλα, ώστε να σηκωθεί λίγο από τον πάτο και πιέστε το ξανά προς τα κάτω. Με τη σπάτουλα, ανασηκώστε το τοστ και κρατήστε το για 25’’-35’’ πάνω από το ζεστό τηγάνι, ίσα-ίσα να σταθεροποιηθεί το λιωμένο τυρί.
Γυρίστε το από την άλλη, πάνω στο τηγάνι, κι όταν χρυσίσει κι άλλο, είστε έτοιμοι. 
 
Tip: Μπορείτε να συνοδεύσετε το τοστάκι σας με κέτσαπ, ταμπάσκο ή τσάτνεϊ. Επίσης συνδυάζεται τέλεια με ντοματόσουπα βελουτέ.
 
 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές