Λαζάνια με τρία τυριά και σπανάκι

25 Απριλίου 2017
Σας παρουσιάζουμε μια πανεύκολη συνταγή για λαζάνια με τρία τυριά και σπανάκι. Ακούγεται υπέροχη ε;
 
Η πιο κάτω συνταγή, χρειάζεται 15 λεπτά προετοιμασίας, 75 λεπτά ψησίματος και θα σας δώσει 10 μερίδες.
 
Υλικά
 
1 κουτί των 300 γρ. φύλλα λαζάνια, ψημένα al dente
250 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο και πλυμένο
3 αυγά
½ φλ. τριμμένη παρμεζάνα
3 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα
3 φλ. cottage cheese
3 φλ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας
 
Εκτέλεση
 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
 
Σε ένα μπολ, κτυπάμε τα αυγά και ακολούθως προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και το cottage cheese. Ανακατεύουμε καλά.
 
Αλείφουμε ένα γυάλινο σκεύος ψησίματος 30X20 εκ., με ελαιόλαδο.
 
Τοποθετούμε στον πάτο του σκεύους, μια λεπτή στρώση από φύλλα λαζάνια. Προσθέτουμε περίπου μισό από το σπανάκι, πιέζοντας το προς τα κάτω ελαφρά και κατανέμοντας το ίσα πάνω από τα λαζάνια. 
 
Τοποθετούμε ακόμα μια λεπτή στρώση από φύλλα λαζάνια. Από πάνω κατανέμουμε ίσα το μείγμα του cottage cheese και της παρμεζάνας και πάνω από αυτό, απλώνουμε το υπόλοιπο σπανάκι. Τέλος, τοποθετούμε πάνω από το σπανάκι τα τελευταία φύλλα λαζάνια. 
 
Αφού έχουν μπει όλες οι στρώσεις, απλώνουμε στην επιφάνεια, την σάλτσα ντομάτας. Ακολούθως πασπαλίζουμε από πάνω την τριμμένη μοτσαρέλα, να πάει παντού και πιέζουμε προς τα κάτω ελαφρά.
 
Καλύπτουμε καλά την επιφάνεια και τα πλαϊνά του σκεύους, με αλουμινόχαρτο προσέχοντας να μην αγγίζει το κέντρο.
 
Ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά στο φούρνο. Για να ροδοκοκκινίσει ελαφρώς η επιφάνεια, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο λίγα λεπτά πριν τελειώσει το ψήσιμο.
 
Το μυστικό για πετυχημένα λαζάνια, είναι μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο, να τα αφήσουμε να «ξεκουραστούν», χωρίς το αλουμινόχαρτο, για 10-15 λεπτά πριν σερβίρουμε.
 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές