Καθημερινοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να προστατέψουμε τη ΓΗ

22 Απριλίου 2017
Η γη είναι το σπίτι μας. Αφού μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε τόσο όμορφες εικόνες και εμπειρίες και κατά κάποιο τρόπο  φροντίζει στις ανάγκες μας, είναι με τη σειρά μας, δική μας υποχρέωσή μας να την φροντίζουμε και εμείς. Για να τιμήσουμε μια από τις πιο σημαντικές μέρες του χρόνου, τη Μέρα της Γης, κάναμε μια λίστα με κάποιους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να βοηθήσετε να προστατέψουμε τη γη καθημερινά.
 
1. Ανακυκλώνουμε
recycle
Αυτό πρέπει να θεωρείται αυτονόητο πια. Αν δεν το κάνετε, αρχίστε, φτιάχνοντας καλάθους για τα διάφορα είδη ανακύκλωσης –  για χαρτί, για πλαστικό (PMD),  για γυαλί και  για σκουπίδια που δεν μπορούν να ανακυκλωθούν. Όταν μάθετε να οργανώνετε τα σκουπίδια σας και να τα ανακυκλώνετε σε τακτικά χρονικά διαστήματα, βοηθάτε την γη πάρα πολύ! Το ίδιο ισχύει, αν βρίσκεστε έξω από το σπίτι – η ανακύκλωση είναι μέρος της ζωής μας!
 
 
2. Εξοικονομούμε νερό
water
Η σπατάλη νερού είναι κάτι που δυστυχώς κάνουμε πολύ συχνά αλλά μπορούμε να αποφύγουμε. Μπορείτε καθημερινά να εξοικονομήσετε νερό αν προσέξετε μερικά πράγματα. Για παράδειγμα, ποτέ μην αφήνετε το νερό να τρέχει εάν δεν πρέπει, π.χ. όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας. Αντί να το αφήνετε να τρέχει όλη την ώρα, ανοίξτε τη βρύση όταν πρέπει να βρέξετε την οδοντόβουρτσα σας και όταν πρέπει να την καθαρίσετε.
 
3. Γινόμαστε δραστήριοι!
bike
Όταν το λέμε αυτό, δεν εννοούμε την ώρα που περνάτε στο γυμναστήριο. Σημαίνει να αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε αυτοκίνητο ή μηχανή, όταν έχετε την ευκαιρία απλά να περπατήσετε ή να πάρετε ποδήλατο. Το να μειώνουμε τη χρήση τροχοφόρων, αυτομάτως μειώνεται η απελευθέρωση τοξινών και ρύπων στην ατμόσφαιρα.
 
4. Γινόμαστε e-φιλικοί!
notes
Ζούμε σε έναν κόσμο όπου το διαδίκτυο είναι μεγάλο μέρος της ζωής μας και έτσι πρέπει να το εκμεταλλευτούμε για καλό σκοπό. Για παράδειγμα, για να αποφύγουμε να χρησιμοποιήσουμε χαρτί. Ένας τρόπος είναι να παίρνουμε σημειώσεις στο κινητό μας αντί στο χαρτί. Ή αντί να στέλνουμε ευχετήριες κάρτες ταχυδρομικώς, να της στέλνουμε ηλεκτρονικά! Αποφεύγοντας τη χρήση χαρτιού, είναι ένας πολύ καλός τρόπος να προστατέψουμε το περιβάλλον και τη γη.
 
 
5. Κομποστοποιούμε
compost
Το φαγητό που πετάμε άδικα είναι μια από τις χειρότερες συνήθειες μας. Έτσι αντί να το πετάξουμε απλά στα σκουπίδια, όπου δεν θα χρησιμεύσει σε τίποτε, θα το κομποστοποιήσουμε, δηλαδή θα το κάνουμε λίπασμα! Όταν έχετε σπίτι το κατάλληλο μηχάνημα, το φαγητό που πετάτε, δεν θα καταλήξει σε μια χωματερή, αλλά θα γίνει ένα ωραίο λίπασμα με θρεπτικά στοιχεία για τον κήπο σας!
 
 
Μάθε και για την οικολογογική συνείδηση των METRO εδώ.
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές