Υπέροχοι νηστίσιμοι κεφτέδες που δεν θα πιστεύετε ότι δεν έχουν κρέας!

28 Μαρτίου 2017

Η αλήθεια είναι πως κατά τη διάρκεια των νηστειών, που και που πεθυμούμε το κρέας. Και αν και προσπαθούμε να αντισταθούμε, πολλές φορές ενδίδουμε στον πειρασμό. Δοκιμάστε αυτούς τους νηστίσιμους κεφτέδες, που είναι τόσο υπέροχοι που θα τους φτιάχνετε και μετά την περίοδο των νηστειών!

 

Υλικά

3 μεγάλες πατάτες

4 μέτρια καρότα

4 μέτρια κολοκυθάκια

3 κ.σ. μπιζέλια

¼ κ.γ. κύμινο

½ κ.γ. σκόνη κάρι

1 ματσάκι φρεσκοκομμένο δυόσμο

½ φλ. αλεύρι

Σεμολίνα

Αλάτι, πιπέρι

Ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζουμε τις πατάτες και τα καρότα, μέχρι να μαλακώσουν. Ακολούθως, τα βγάζουμε από νερό και τα στραγγίζουμε.

 

Μέσα στο ίδιο νερό, βράζουμε τα κολοκυθάκια και τα μπιζέλια. Όταν βράσουν κι αυτά, αφαιρούμε το νερό, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε μέσα στην κατσαρόλα. Όταν κρυώσουν, λιώνουμε τα κολοκυθάκια μαζί με τα μπιζέλια με ένα πιρούνι.

 

Όταν έχουν κρυώσει οι πατάτες και τα καρότα, αφαιρούμε τη φλούδα από τις πατάτες και τις λιώνουμε μαζί με τα καρότα. Το μείγμα αυτό το προσθέτουμε στην κατσαρόλα που έχουμε ήδη τα λιωμένα κολοκυθάκια και μπιζέλια. Τα ανακατεύουμε και τα λιώνουμε όλα μαζί.

 

Προσθέτουμε το δυόσμο, το κύμινο, το κάρι και όσο αλάτι και πιπέρι θέλουμε. Αναμιγνύουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσει μια καλή πυκνότητα ώστε να μπορούμε να σχηματίσουμε κεφτεδάκια.

 

Με ελαφρώς βρεγμένα χέρια, παίρνουμε μια μικρή χούφτα από το μείγμα και πλάθουμε ένα κεφτεδάκι. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα.

 

Σε ένα βαθύ τηγάνι, κατάλληλο για τηγάνισμα, βάζουμε ελαιόλαδο, που να καλύπτεται το ¼ των κεφτέδων.

 

Παίρνουμε ένα μπολ και το γεμίζουμε με σεμολίνα. Όταν έχει ζεσταθεί το λάδι μέσα στο τηγάνι, παίρνουμε το κάθε κεφτεδάκι και το τυλίγουμε μέσα στη σεμολίνα, μέχρι να πιάσει παντού. Ακολούθως το βάζουμε στο τηγάνι και καθώς το τηγανίζουμε το γυρίζουμε περιστασιακά, ώσπου να γίνει τραγανό και να  ροδοκοκκινίσει ολόκληρο. Επαναλαμβάνουμε με όλα τα κεφτεδάκια. Μόλις έχετε ετοιμάσει μια μερίδα, υπέροχα κεφτεδάκια, χωρίς κρέας.

 

Μπορείτε να τα σερβίρετε με σπαγγέτι και κόκκινη σάλτσα κάνοντας τη δική σας εκδοχή του “spaggheti and meatballs”!

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές