Λίστα για το πικνίκ της Καθαράς Δευτέρας

23 Φεβρουαρίου 2017
Ήρθε εκείνη η εποχή του χρόνου, που πρέπει να “καθαρίσουμε” τη διατροφή μας! Πώς θα το κάνουμε αυτό; Είμαστε μια ευλογημένη χώρα με υπέροχη φύση. Έτσι για μια από τις πιο σημαντικές μας γιορτές, προτείνουμε να βγείτε έξω στη φύση για πικνίκ, είτε σε ειδικούς χώρους ή απλά όπου σας αρέσει. Για να σας βοηθήσουμε ετοιμάσαμε μια λίστα με τα απαραίτητα!
 
Για το πικνίκ
 
1. Καλάθι πικνίκ
Το πιο απαραίτητο στοιχείο για να φυλάξετε τα πιάτα, τα μαχαιροπίρουνα, τα ποτήρια και το φαγητό.
 
2. Πλαστικά πιάτα, ποτήρια και μαχαιροπίρουνα
Πολλές φορές ξεχνάμε το προφανές. Έτσι εμείς σας υπενθυμίζουμε ότι δεν υπάρχει κουζίνα στη φύση και αν θέλετε να απολαύσετε όλο το φαγητό που θα φέρετε, βεβαιωθείτε πως στο καλάθι σας έχετε πλαστικά πιάτα, ποτήρια και μαχαιροπίρουνα.
 
3. Χαρτοπετσέτες
Θα πρέπει να είστε καθαροί πριν πετάξετε τον χαρταετό σας, έτσι βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει μαζί σας αρκετές χαρτοπετσέτες για όλους!
 
4. Σακούλες για σκουπίδια
Είναι κανόνας να αφήνουμε το περιβάλλον καθαρό όπως το βρίσκουμε. Έτσι μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας σακούλες για σκουπίδια.
 
5. Παγωνιέρα
Βεβαιωθείτε πως έχετε τουλάχιστον μια παγωνιέρα. Θα τη χρειαστείτε για να διατηρήσετε την ταραμοσαλάτα και τα λαχανικά σας!
 
6. Κουβερτούλα
Βρείτε μια κουβερτούλα που δεν χρειάζεστε και πάρτε την μαζί σας για να καθίσετε πάνω στο πικνίκ. Αν είναι μεγάλη δε, θα χωρέσει περισσότερο κόσμο!
 
 Φαγητό για το πικνίκ
 
1. Λαγάνα
Αυτό το ειδικό ψωμί, γίνεται μια φορά το χρόνο, τη Καθαρά Δευτέρα οπότε πρέπει σίγουρα να αγοράσετε.
 
2. Σπιτικές Παραδοσιακές Σαλάτες METRO
Οι νηστίσιμες σπιτικές σαλάτες METRO έχουν ταυτιστεί με το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Ταραμοσαλάτα, χούμους, ταχίνι, σκορδαλιά και μούγκρα φτιάχνονται με αγάπη και μεράκι από μας καθημερινά. Με αγνά υλικά και καθόλου συντηρητικά, βασισμένες σε συνταγές των γιαγιάδων μας. Δοκιμάστε τις σε όλα τα ντελικατέσσεν τμήματα των υπεραγορών μας.
 
3.  Ελιές
Μια νόστιμη προσθήκη στο πικνίκ μας. Tip: Βουτήξτε ένα κομμάτι λαγάνας στο ελαιόλαδο και θα μας θυμηθείτε!
 
4. Φρέσκα λαχανικά
Γίνεται Καθαρά Δευτέρα χωρίς λαχανικά; Πάρτε μαζί σας ζουμερές ντομάτες, αγγουράκι κομμένο σε φέτες, πίκλες αλλά και γλυκά, κόκκινα και κίτρινα πιπέρια κομμένα σε λωρίδες.
 
5. Βραστά λαχανικά
Σπαράγγια, μπρόκολο και άλλα πράσινα λαχανικά βρασμένα ή στον ατμό, με λίγο λεμόνι  και αλάτι από πάνω, είναι ότι πρέπει! 
 
6. Χαλβάς
Μετά το φαγητό να μην φάτε κάτι γλυκό; Μετά το φαγητό μην ξεχάσετε να φάτε γλυκό χαλβά!
 

 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές