Τα απαραίτητα για την Τσικνοπέμπτη!

15 Φεβρουαρίου 2017
Η Τσικνοπέμπτη είναι μια από τις αγαπημένες μας μέρες του χρόνου! Αυτή η γιορτή, πριν τις νηστείες του Πάσχα, είναι καλή αφορμή να απολαύσουμε κρέας. Θα γιορτάσετε στο σπίτι την Τσικνοπέμπτη με συγγενείς και φίλους; Ετοιμάσαμε μια λίστα με τα απαραίτητα ώστε να περάσετε τέλεια!
 
Για το ψήσιμο θα χρειαστείτε:
 
Φουκού 
 
Η παραδοσιακή φουκού είναι το πιο απαραίτητο εργαλείο σας για την Τσικνοπέμπτη!
 
Μεταλλικές Σμίλες
 
Το δεύτερο πολύ σημαντικό σας εργαλείο, απαραίτητο για να ψήσετε το κρέας σας.
 
Σχάρα (γρίλιες)
 
Μια καλή σχάρα θα χωρέσει όσα δεν μπορείτε να περάσετε στη σμίλα.
 
Κάρβουνα
 
Πρέπει να είναι καλής ποιότητας οπωσδήποτε ώστε να ψήσετε σωστά το κρέας αλλά και να του δώσετε μια «καπνιστή» γεύση.
 
Προσάναμμα
 
Πολύ χρήσιμο όταν θέλετε να ανάψετε μια δυνατή φωτιά στη φουκού σας!
 
 
Τι να ψήσετε στις σμίλες
 
Σούβλα
 
Είτε πρόκειται για κοτόπουλο, χοιρινό ή αρνί…ή ιδανικά, όλα! Μπορείτε να τα μαρινάρετε με ένα μείγμα ελαιόλαδου, αλατιού, πιπεριού και ρίγανης.
 
Λουκάνικα
 
Δεν υπάρχει τραπέζι Τσικνοπέμπτης χωρίς λουκάνικα! Ψήστε τα στην εντέλεια και σερβίρετε τα ζουμερά!
 
Σιεφταλιές
 
Αγαπημένο κυπριακό έδεσμα. Σερβίρετε αυτή την λιχουδιά, αναπόσπαστο κομμάτι της Τσικνοπέμπτης και απολαύστε την πλούσια σε μπαχαρικά γεύση της.
 
 
Τι να ψήστε στη σχάρα ( γρίλιες)
 
Λούντζα
 
Αντί να την τηγανίσετε, ψήστε την στη σχάρα. Είναι ένας πιο υγιεινός τρόπος να την απολαύσετε και δεν χάνει καθόλου την υπέροχη, καπνιστή γεύση της.
 
Χαλούμι
 
Γίνεται λούντζα χωρίς χαλούμι; Όχι φυσικά! Το αγαπημένο τυρί της χώρας είναι απολαυστικό και όταν το ψήνουμε. Κόψτε το σε χοντρές φέτες, ψήστε το στη σχάρα και απλά σερβίρετε το!
 
Κυπριακές Πίτες
 
Ανοίξτε της πίτες στη μέση, περιχύστε τις με λίγο ελαιόλαδο, ψήστε τις στη σχάρα και πασπαλίστε λίγη ξηρή ρίγανη από πάνω όταν τελειώσετε για εκείνο το «κάτι»!
 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές