5 συμβουλές από τον διαιτολόγο!

09 Ιανουαρίου 2017

Ξέρουμε πως όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος ή να έχετε γενικά, μια γενικά υγιεινή καθημερινότητα, κάποια στιγμή πέρασε από το μυαλό σας να επισκεφθείτε διαιτολόγο. Και γιατί όχι εξάλλου; Ο διαιτολόγος θα σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας. Αν δεν είχατε την ευκαιρία να βρείτε κάποιο διαιτολόγο, μην ανησυχείτε. Ο διαιτολόγος μας σας δίνει 5 συμβουλές για να διαχειριστείτε την δίαιτά σας:

 

1. Αξιολογείστε τον εαυτό σας

 

How to be your own dietitian 25.1.17 900X400-02.png

 

Η αξιολόγηση σας, είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που θα κάνει ένας διαιτολόγος. Από την άλλη, δεν υπάρχει ιδανικότερο άτομο να το κάνει αυτό, από εσάς! Ρωτήστε τον εαυτό σας: Κάνω ανθυγιεινή ζωή; Έχω έξτρα κιλά;  Είχα παλιές ή παρούσες αποτυχημένες απόπειρες δίαιτας που μπορώ να μελετήσω και να δω τι πήγε λάθος; Όταν κάνετε αυτή την αξιολόγηση θα είστε έτοιμος να θέσετε τους στόχους που θέλετε να πετύχετε.

 

2. Κάντε ένα πλάνο βδομάδας για τα γεύματα σας

 

2.png

 

Αυτό το πλάνο είναι πολύ σημαντικό γιατί είναι μέρος βραχυπρόθεσμων στόχων οι οποίοι θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τον απώτερο σας στόχο, είτε αυτός έχει να κάνει με απώλεια βάρους ή με έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Όταν σχεδιάσετε ένα εβδομαδιαίο πλάνο για τα γεύματα σας έχοντας στο μυαλό σας το στόχο σας, ή κάθε βδομάδα θα γίνεται όλο και πιο εύκολη και αυτό θα σας βοηθήσει να συγκεντρωθείτε στη δίαιτα σας αλλά και να μην ξεφύγετε από το πλάνο σας.

 

3. Μην ζυγίζεστε πολύ συχνά!

 

3.png

 

Γνωρίζουμε ότι ανυπομονείτε να ανεβείτε στη ζυγαριά και να δείτε κάποια αποτελέσματα. Όμως εάν ζυγίζεστε πολύ συχνά και δεν βλέπετε απώλεια βάρους συχνά αυτό θα σας κάνει να χάσετε το κίνητρο σας και σιγά σιγά θα «κυλήσετε» σε παλιές, κακές συνήθειες. Εισηγούμαστε να επιλέξετε ΜΙΑ μέρα της βδομάδας και να ζυγίζεστε μόνο τότε. Tip: Είναι καλύτερα να ζυγίζεστε πρωί, για πιο ακριβή αποτελέσματα.

 

4. Πείτε όχι στα έξτρα

 

4.png

 

Λίγο τσίμπημα εκεί, λίγο από το άλλο, οι θερμίδες δεν αργούν να αυξηθούν. Για παράδειγμα η «έξτρα σάλτσα» που θα πάρετε για τη μακαρονάδα σας, επιβαρύνει το σύνολο θερμίδων. Εισηγούμαστε απλά να λέτε ΟΧΙ στα έξτρα (τυρί, κρουτόνια κλπ.). Αυτό θα σας βοηθήσει να παραμείνετε στο στόχο σας, οι θερμίδες να μην αυξηθούν και να πετύχετε πιο εύκολα αυτό που θέλετε.

 

5. Κάντε μια πολύχρωμη λίστα για τα ψώνια

 

5.png

 

Και όταν λέμε πολύχρωμη, το εννοούμε! Βεβαιωθείτε ότι η λίστα για τα ψώνια σας περιλαμβάνει τροφές από όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Αυτό είναι ένα απλό κόλπο, να βεβαιωθείτε ότι τρώτε γεύματα ισορροπημένα που περιέχουν όλα τα ιχνοστοιχεία, βιταμίνες και πρωτεΐνες που χρειάζεστε για μια υγιεινή διατροφή. Η φύση δεν δημιούργησε τα χρώματα τυχαία. Έτσι, είναι καλά να δίνετε σημασία στα χρώματα και να βεβαιώνεστε ότι περιλαμβάνετε φαγητά από κάθε χρώματα στο καλάθι σας!

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές