Τέσσερις συνταγές με ζεστά ροφήματα και ποτά, για να κουρνιάζετε στον καναπέ σας!

28 Νοεμβρίου 2016

Δεν ξέρετε τί θέλετε να κάνετε το Σαββατοκύριακο; Η πρότασή μας είναι να...μην κάνετε τίποτα. Γιατί να τρέχετε, ενώ μπορείτε να χαλαρώσετε σπίτι σας, πίνοντας ένα ζεστό, εορταστικό ρόφημα;

 

Ένα από τα θετικά της χειμερινής περιόδου είναι ότι μας δίνει απεριόριστους λόγους να τεμπελιάσουμε. Με τις μέρες να μικραίνουν και τις νύχτες να διαρκούν περισσότερο, πρέπει όλοι να ομολογήσουμε ότι ο καναπές μας το χειμώνα γίνεται πιο ακαταμάχητος από οποιαδήποτε άλλη εποχή του χρόνου. Με το χέρι στην καρδιά λοιπόν...ποιος θα έλεγε όχι σε μια χαλαρωτική βραδιά με μια κούπα ζεστό ρούμι με βούτυρο; Είμασταν σίγουροι πως θα συμφωνήσετε. Για αυτό και εμείς συγκεντρώσαμε τέσσερα από τα πιο απολαυστικά ζεστά ποτά και ροφήματα, για να σας συντροφέψουν αυτό το χειμώνα.

 

Ζεστό Κακάο

hotchocolate

Είναι ίσως το πιο κλασικό ρόφημα των γιορτών, με την αξία του να παραμένει διαχρονική. Για να ετοιμάσετε το ζεστό κακάο σας, θα χρειαστείτε:

  • 2 κουταλιές σούπας κακάο σε σκόνη
  • ¾ φλυτζανιού λευκή ή καστανή ζάχαρη
  • 1 φλυτζάνι γάλα της επιλογής σας (για πιο κρεμώδες αποτέλεσμα, επιλέξτε πλήρες γάλα ή εβαπορέ)
  • ¼ κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
  • Μια πρέζα αλάτι

Σε μεσαία προς χαμηλή φωτιά, αρχίστε να ανακατεύετε τις 2 κουταλιές σούπας γάλα με τη σκόνη κακάο, το αλάτι και τη ζάχαρη.

Όταν η ζάχαρη και το κακάο ρευστοποιηθούν τελείως, προσθέστε το υπόλοιπο γάλα και τη βανίλια. Συνεχίστε να ανακατεύετε χωρίς να αυξήσετε την ένταση της φωτιάς και χωρίς να αφήσετε το ρόφημά σας να βράσει. Μόλις ζεσταθεί αρκετά, είστε έτοιμοι να σερβίρετε!

 

Ζεστή Λευκή Σοκολάτα

White hot chocolate

Σωστά καταλάβατε! Έχουμε την ιδανική εναλλακτική για όλους εσάς τους λάτρεις της λευκής σοκολάτας! Για να την απολαύσετε, θα χρειαστείτε μόνο τα εξής:

  • 4 φλυτζάνια γάλα (για πιο κρεμώδες αποτέλεσμα, προτιμήστε γάλα πλήρες ή εβαπορέ)
  • 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
  • 225 γρ. λευκή σοκολάτα θρυμματισμένη σε μικρά κομματάκια
  • Σαντιγί για γαρνίρισμα

Προσθέστε το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας και τη θρυμματισμένη λευκή σοκολάτα σε ένα κατσαρολάκι και ανακατέψτε τα υλικά σας. Ζεσταίνετε το μίγμα σας σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, προσέχοντας να μην βράσει.

Μόλις ζεσταθεί αρκετά, το ρίχνετε στην κούπα σας και γαρνίρετε με τη σαντιγί.

 

Ζεστό Κρασί

gluhwein

Αυτό το παραδοσιακό ποτό είναι το αγαπημένο Χριστουγεννιάτικο ποτό της Γερμανίας και όχι μόνο. Είναι εξίσου δημοφιλές και σε άλλες χώρες και όταν το δοκιμάσαμε, καταλάβαμε το γιατί. Για την προετοιμασία του θα χρειαστείτε:

  • ¾ φλυτζανιού νερό 
  • ¾ φλυτζανιού λευκή ή καστανή ζάχαρη
  • 1-2 ξυλάκια κανέλλας (ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)
  • 1 πορτοκάλι
  • 10 γαρύφαλλα
  • 750 ml κόκκινο κρασί (ή 1 μπουκάλι)

Ρίξτε το νερό, τα ξυλάκια της κανέλλας και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι, για να βράσουν. Λίγο πριν φτάσει το μίγμα σας στο σημείο βρασμού, χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήστε το να σιγοβράσει.

Συνεχίστε ξεφλουδίζοντας το πορτοκάλι. Κόψτε το μισό και στύψτε το πάνω από το μίγμα που σιγοβράζει στο κατσαρολάκι. Στη συνέχεια πάρτε τις φλούδες του πορτοκαλιού και καρφώστε τα γαρύφαλλα πάνω τους. Τοποθετείστε τις φλούδες στο κατσαρολάκι και αφήστε το μίγμα να σιγοβράσει για 30 λεπτά ακόμα.

Μόλις το μίγμα σας σιροπιάσει, μπορείτε να προσθέσετε το κρασί. Συνεχίζετε να το σιγοβράζετε, αλλά δεν το αφήνετε να φτάσει στο σημείο του βρασμού. Αφού ζεσταθεί αρκετά, αφαιρείτε τις φλούδες και απολαμβάνετε το ποτό σας!

 

Ζεστό Ρούμι με Βούτυρο 

butteredrum

Αυτό το ρόφημα είναι σκέτη αμαρτία, αλλά κάποια πράγματα στη ζωή πρέπει να τα απολαμβάνουμε χωρίς ενοχές. Για να ετοιμάσετε αυτό το κολασμένο ποτό, θα χρειαστείτε τα πιο κάτω:

  • 2/3 φλυτζανιού καστανή ζάχαρη
  • ½ φλυτζανιού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (αλατισμένο ή ανάλατο)
  • ¼ φλυτζανιού μέλι
  • ½ κουταλάκι κανέλλας σε σκόνη
  • ¼ κουταλάκι μοσχοκάρυδο σε σκόνη
  • 1/8 κουταλάκι γαρύφαλλο σε σκόνη
  • Μια πρέζα αλάτι
  • ¾ φλυτζανιού spiced ρούμι
  • 2 φλυτζάνια βραστό νερό

Ρίξτε σε ένα μεγάλο μπολ τη ζάχαρη, το βούτυρο, το μέλι, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, το αλάτι και τo γαρύφαλλο. Αρχίστε να ανακατεύετε τα υλικά, μέχρι το μίγμα σας να ομογενοποιηθεί.

Στη συνέχεια προσθέτετε το ρούμι και τα δυο φλυτζάνια βραστού νερού. Ανακατεύετε καλά, μέχρι να διαλυθούν όλα τα υλικά. Γεμίζετε την κούπα σας και άσπρο πάτο!

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές