Εύκολα και... «τρομακτικά» Halloween treats!

25 Οκτωβρίου 2016
Τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, είναι η μέρα που γιορτάζεται το Halloween! Εμείς το γιορτάζουμε προσφέροντάς σας τρεις πανεύκολες συνταγές για γλυκά, μέσα στο πνεύμα της μέρας!
 

Τρομακτικά Χείλη!

 
Υλικά: (για 6 περίπου χείλη)
 
1 μεγάλο κόκκινο μήλο 
 
Πραλίνα φουντουκιού (Nutella)
 
1 σακουλάκι μικρά άσπρα marshmallow
 
Εκτέλεση:
 
Κόβουμε το μήλο, σε μισές φέτες πάχους περίπου 1 εκ. , αφήνοντας τη φλούδα. Αλείφουμε όλες τις φέτες με πραλίνα φουντουκιού, περίπου 1 κουταλάκι σε κάθε φέτα. Παίρνουμε τις μισές φέτες και στην κάθε μια, τοποθετούμε τα μικρά marshmallow, κάνοντας τα να μοιάζουν σαν δόντια. Ακολούθως, τοποθετούμε ακριβώς από πάνω μια άλλη φέτα προσεκτικά πάνω. Τα χείλη τρομακτικά είναι έτοιμα!
 
teeth
 

Φρικιαστικά δάκτυλα!

 
Υλικά: (Για 10 δάκτυλα)
 
10 γλυκά κριτσίνια
 
1 μεγάλη λευκή σοκολάτα  
 
Πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
 
10 αμύγδαλα
 
Εκτέλεση:
 
Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα. Όταν τη βγάλουμε, προσθέτουμε μέσα ½ κ.σ. πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει πράσινη. Ακολούθως βάζουμε την σοκολάτα, σε ένα ρηχό μπολ και βουτάμε μέχρι τη μέση, ένα ένα τα σοκολατένια finger. Τα απλώνουμε πάνω σε λαδόκολλα, μέσα σε ένα δίσκο. Στην άκρη του κριτσινιού, που έχει ήδη επικαλυφθεί με την λευκή «πράσινη» σοκολάτα, τοποθετούμε από πάνω ένα αμύγδαλο, κάνοντας το να μοιάζει με νύχι. Επαναλαμβάνουμε με όλα τα συστατικά. Βάζουμε προσεκτικά τα δάκτυλα στο ψυγείο για 15 λεπτά ή μέχρι να παγώσουν αρκετά ώστε να σταθεροποιηθεί η φέτα αμυγδάλου. Ακολούθως μπορούμε να τα σερβίρουμε ή να τα φυλάξουμε στο ψυγείο (αντέχουν μέχρι και 2 βδομάδες).
 
Fingers

Μπανάνες φαντασματάκια!

 
Υλικά: (Για 10 φαντασματάκια)
 
5 μπανάνες μεγάλες και όχι πολύ ώριμες
 
2 μεγάλες σοκολάτες μαύρες
 
2 μεγάλες σοκολάτες λευκές
 
Κορνέ (για διακόσμηση)
 
10 ξυλάκια για γλειφιτζούρι
 
Εκτέλεση:
 
Κόβουμε τις μπανάνες στη μέση και περνάμε ξυλάκι κατά μήκος του κάθε μισού κομματιού.  Λιώνουμε, σε μπεν μαρί ή microwave για 30 δευτερόλεπτα, τη λευκή και τη μαύρη σοκολάτα. Βάζουμε τις υγρές σοκολάτες σε δύο ξεχωριστά μπολ. Σε ένα ταψί που χωράει στο ψυγείο, απλώνουμε λαδόκολλα. Βουτάμε τις μπανάνες στη σοκολάτα, τις μισές στη λιωμένη μαύρη και τις άλλες μισές στη λιωμένη λευκή. 
 
Ακολούθως τοποθετούμε προσεκτικά τις μπανάνες πάνω στη λαδόκολλα. Τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο, μέχρι να στεγνώσει η σοκολάτα. Εν τω μεταξύ, τη σοκολάτα που απόμεινε, την ξαναζεσταίνουμε για να λιώσει. Την βάζουμε σε ένα κορνέ και ζωγραφίζουμε προσωπάκια στις μπανάνες. Λευκή σοκολάτα πάνω σε μπανάνα βουτηγμένη σε μαύρη σοκολάτα και το αντίστροφο. Βάζουμε ξανά στο ψυγείο για να στεγνώσει και το προσωπάκι. Τα φαντασματάκια είναι έτοιμα!
 
ghosts
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές