2 δειθvείς πιάτα που πρέπει να δοκιμάσετε!

14 Οκτωβρίου 2016
Στις 16 Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμων, έτσι αποφασίσαμε να γίνουμε τολμηροί στην κουζίνα και να αναδημιουργήσουμε αυτά τα δύο πολύ αγαπητά πιάτα που είναι δημοφιλή σε όλο τον κόσμο!
 

Εύκολη μακαρονάδα με σάλτσα αραμπιάτα

 
Μια από τις πιο φημισμένες μακαρονάδες της ιταλικής κουζίνας που γίνεται εύκολα και απλά!
 
Υλικά: ( Για 4 άτομα)
 
2 κουταλιές ελαιόλαδο
 
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
 
600 γρ. (ή 3 x 200 g κουτιά) έτοιμη περαστή ντομάτα ( passata)
 
1 κ.γ νιφάδες τσίλι ή 1 φρέσκο τσίλι ψιλοκομμένο
 
Φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
 
500 γρ. ζυμαρικά της επιλογής σας
 
Τριμμένη παρμεζάνα
 
Εκτέλεση:
 
Βράζουμε ελαφρώς αλατισμένο νερό. Όταν πάρει βράση, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε για 8 -10 λεπτά ή μέχρι να γίνουν al dente. Τα στραγγίζουμε.
 
Σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε την ντομάτα και τις νιφάδες τσίλι ή το ψιλοκομμένο τσίλι. Σιγοψήνουμε, μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα. Ανακατεύουμε μέσα τα μαγειρεμένα ζυμαρικά και το ψιλοκομμένο βασιλικό. Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.
 
Arrabiata
 

Μεξικάνικη σαλάτα με καλαμπόκι

 
Αλλά όχι όποια κι όποια! Αυτή η σαλάτα, είναι διάσημη. Ονομάζεται Esquites, έχει βάση το καλαμπόκι και μπορείτε να την βρείτε σε μεξικάνικα εστιατόριο αλλά και ως street food στους δρόμους το Μεξικό.
 
Υλικά: ( Για 4 άτομα)
 
2 κ.σ. ηλιανθέλαιο
 
3 φλιτζάνια κατεψυγμένο καλαμπόκι (ξεπαγωμένο)
 
Αλάτι
 
2 κ.σ. μαγιονέζα
 
50 γρ. φέτα
 
½ φλ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
 
½ φλ. φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
 
1 πιπέρι jalapeno, χωρίς τα σπόρια του, ψιλοκομμένο
 
2 κ.γ. σκόρδο ψιλοκομμένο
 
1 κ.σ. χυμό από lime
 
Νιφάδες τσίλι
 
Εκτέλεση:
 
Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι (ακόμα και wok) σε ψηλή φωτιά, μέχρι να αρχίσει να καίει. Προσθέτουμε το καλαμπόκι, αλατίζουμε, τα γυρίζουμε 1-2 φορές για να πάει το αλάτι παντού και μετά τα αφήνουμε μέχρι να καβουρδιστούν λίγο στην μια πλευρά, περίπου 2 λεπτά. Ανακατεύουμε ξανά και επαναλαμβάνουμε μέχρι να καβουρδιστούν λίγο και από δεύτερη πλευρά, για ακόμα 2 λεπτά.
 
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, μέχρι να καβουρδιστούν για όλες τις πλευρές, σύνολο περίπου 10 λεπτά. Τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, τη φέτα, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον κόλιανδρο, το jalapeno, το σκόρδο, το χυμό lime και τις νιφάδες τσίλι και ανακατεύουμε μέχρι να ανακατευτούν όλα μεταξύ τους. Αφού το δοκιμάσετε, προσθέστε όσο αλάτι και τσίλι επιθυμείτε.
 
mexican salad
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές