Burger με κινόα στο πι και φι!

27 Σεπτεμβρίου 2016
Η κινόα, μια από λεγόμενες «υπερ τροφές» είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, σίδηρο μαγνήσιο και έχει διπλάσια ποσότητα φυτικών ινών από τα περισσότερα δημητριακά. Με λίγα λόγια είναι τόσο ωφέλιμη που εμείς σας προτείνουμε μια πανεύκολη και γευστική συνταγή για να φτιάξετε burger με κινόα!
 
Υλικά: ( Για 4)
 
400 γρ. φασόλια βρασμένα
 
2 φλ. ψημένη κινόα
 
1 φλ. μανιτάρια button, ψιλοκομμένα και ψημένα
 
1/3 φλ. αλεσμένη φρυγανιά
 
2 σκ. σκόρδο, λιωμένο
 
¼ κ.γ. ξηρή ρίγανη 
 
Αλάτι, Πιπέρι
 
1 αυγό, ελαφρώς κτυπημένο
 
Εκτέλεση:
 
Πώς να ψήστε την κινόα: Βάζουμε την κινόα σε ένα κατσαρολάκι με διπλάσιο νερό. Το φέρνουμε σε σημείο βρασμού και ακολούθως μειώνουμε τη φωτιά,  καλύπτουμε την κατσαρόλα και τη ψήνουμε για 15 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και την αφήνουμε, πάντα με κλειστό καπάκι, για 10 λεπτά. Ακολούθως, την ανακατεύουμε λίγο με ένα πιρούνι και την αφήνουμε να κρυώσει.
 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλείφουμε το χαρτί ψησίματος ελαφρώς με λίγο λάδι.
 
Σε ένα μεγάλο μπολ, λιώνουμε τα φασόλια με ένα πιρούνι. Ανακατεύουμε μέσα την κινόα, την αλεσμένη φρυγανιά, το σκόρδο, τα μανιτάρια και τη ρίγανη και βάζουμε όσο αλάτι και πιπέρι θέλουμε. Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε μέχρι όλα να ενσωματωθούν μαζί. 
 
Βρέχουμε τα χέρια μας ελαφρώς και πλάθουμε 4 μπιφτέκια. Για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα, βάζουμε τα μπιφτέκια, καλυμμένα στο ψυγείο και τα αφήνουμε 30 λεπτά πριν συνεχίσουμε. 
 
Τα βγάζουμε από το ψυγείο και τα βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε μέχρι να γίνουν τραγανά και από τις 2 πλευρές. Αυτό θα πάρει περίπου 25-30 λεπτά.
 
Σερβίρουμε τα μπιφτέκια μας σε ψωμάκι με τυρί, ντομάτα, μαρούλι κλπ.
 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές