A super (foods) way to get through September!

15 Σεπτεμβρίου 2016
Η νέα σεζόν μας βρίσκει με μια πολυάσχολη καθημερινότητα. Πίσω στο σχολείο και στη δουλειά! Για να σας κάνουμε τη ζωή σας πιο εύκολη και πιο…υγιεινή, ετοιμάσαμε για σας εύκολες και γευστικές συνταγές γεμάτες θρεπτικά συστατικά και superfoods.
 
Σαλάτα με κινόα, μπρόκολο και φέτα
 
Το κινόα, το απόλυτο superfood, έχει μπει για τα καλά στις ζωές μας. Ιδιαίτερα χορταστικό και ωφέλιμο, είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, αμινοξέα, βιταμίνη Β, σίδηρο και πολλά αντιοξειδωτικά. Ας φτιάξουμε με αυτό ως βάση, μια απλή, γευστική σαλάτα.
 
Υλικά: ( Για 4 άτομα)
 
1 φλ. νερό
 
½ φλ. κινόα
 
500 γρ. μπρόκολο
 
150 γρ. φέτα, κομμένη σε κυβάκια
 
Ελαιόλαδο, λεμόνι, αλάτι
 
Εκτέλεση:
 
Ετοιμάζουμε πρώτα την κινόα. Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το νερό μαζί με το κινόα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει η κινόα και να έχει απορροφηθεί το νερό, περίπου 15-20 λεπτά. Ταυτόχρονα σε μια άλλη κατσαρόλα, ψήνουμε το μπρόκολο. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το μπρόκολο, την κινόα, τις φέτα και περιχύνουμε με λάδι και λεμόνι. Βάζουμε όσο αλάτι θέλουμε. ‘Έτοιμη!
 
Super(food) Tip:
 
Μπορείτε να απολαύσετε αυτή τη σαλάτα με κινόα σαν κύριο πιάτο ή σαν συνοδευτικό εφόσον ταιριάζει τέλεια με ένα άλλο θρεπτικό φαγητό - το σολωμό!  Ο σολωμός θα σας χαρίσει πρωτείνες και θρεπτικά ωμέγα-3 λιπαρά, ιδανικά για τα παιδιά που είναι στην ανάπτυξη (και τους εγκέφαλους που είναι σε ανάπτυξη!).
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές