Προστατεύοντας το κατοικίδιο σας από τη ζέστη

14 Αυγούστου 2016
Αυτές οι καυτές μέρες, δεν είναι ότι καλύτερο για το σκύλο μας. Ιδιαίτερα αν έχει πολύ τρίχωμα, φαντάζεστε πόσο θα υποφέρει.
 
Λάβετε επίσης, υπόψη ότι οι πατούσες τους υποφέρουν ιδιαίτερα αφού έρχονται σε απευθείας επαφή με το καυτό έδαφος. Πώς να τα προστατέψετε; Με τους πιο κάτω τρόπους.
 

Walk this way

Λόγω όπως είπαμε της ευαισθησίας στις πατούσες, η πρωινή και η φετινή βόλτα, πρέπει να γίνεται ώρες που δεν καίει τόσο πολύ η άσφαλτος. Αυτό σημαίνει ότι θα πηγαίνετε το σκυλί σας για βόλτα, πάρα πολύ το πρωί και αργά το βράδι.
 
 

Ας κάνουμε ένα κούρεμα

Αν το σκυλάκι σας έχει μακρύ μαλλί, τώρα είναι ο καιρός να το κουρέψετε , «χαλώντας» προσωρινά την περήφανη χαίτη του. Προσοχή, μην το κουρέψετε εντελώς, αφήστε περίπου 1,5 εκ μαλλί για να προστατέψετε το δέρμα του από τον ήλιο.
 
 

Το νερό, νεράκι

Φροντίστε πάντα, να υπάρχει φρέσκο και κρύο νερό διαθέσιμο. Ακόμα και στους εξωτερικούς χώρους. Κατά τη διάρκεια της μέρας, μπορείτε να προσθέτετε ένα παγάκι κάθε τόσο ώστε να παραμένει το νερό σε καλή θερμοκρασία.

 

Πάμε κολύμπι;

Τώρα που έχουν οριστεί κάποιες παραλίες για σκύλους, γιατί δεν τους παίρνετε για μακροβούτια και κολύμπι; Κάποιες από αυτές είναι η Κασιανές (Spyros Beach) στη Λάρνακα, η Καραβόπετρα στο Μοναγρούλι και ο Πρόλιμνος στο Πισσούρι.
 
 

Άσκηση, ποια άσκηση;

Αυτές οι μέρες δεν είναι οι κατάλληλες για να ασκηθεί ο σκύλος σας ή να παίξετε μαζί του έντονα παιχνίδια. Άστε τον να χαλαρώσει και το κυριότερο, να αποφύγει την κούραση μέσα στη ζέστη.
 

Car Matters

Ποτέ, μα ποτέ δεν αφήνουμε τον σκύλο μέσα στο αυτοκίνητο το καλοκαίρι. Ούτε αν κατεβάσουμε λίγο τα παράθυρα, ούτε αν πεταχτούμε κάπου «για λίγο». Η θερμοκρασία μπορεί να ξεπεράσει άνετα τους 40 βαθμούς και αυτό μπορεί να αποβεί μοιραίο.
 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές