5 Νόστιμες συνταγές με ροφήματα αποτοξίνωσης!

27 Μαΐου 2016
Το καλοκαίρι είναι σχεδόν εδώ και η αποτοξίνωση επιβάλλεται. Πώς να την κάνετε; Με τον πιο εύκολο τρόπο!
 
Εμπλουτίζοντας σας το νερό με φρούτα και λαχανικά. Σας δίνουμε πέντε υπέροχους συνδυασμούς!
 

Καρπούζι-Αγγουράκι-Δυόσμος

 
Ο συνδυασμός καρπούζι/δυόσμος είναι απόλυτα δροσιστικός! Ταυτόχρονα, το καρπούζι είναι ένα εξαιρετικό διουρητικό που μπορεί να αποτοξινώσει τα κύτταρα του σώματος και να τα αναδομήσει. Επιπλέον, αν γυμνάζεστε, σύμφωνα με έρευνες, η κατανάλωση καρπουζιού βοηθά να μην μουδιάζουν οι μυς μετά τη γυμναστική. Σε συνδυασμό με το αγγουράκι που είναι πλούσιο σε βιταμίνες Γ και Κ και τη φρεσκάδα του δυόσμου, θα απολαύσετε ένα ρόφημα, ιδιαίτερα δροσιστικό, θρεπτικό και με αποτοξινωτικές ιδιότητες.
 
Σε μια γυάλινη καράφα, βάζουμε 7 κύβους καρπούζι,  5 φέτες αγγουράκι και  2 κλωναράκια φρέσκο δυόσμο. Συμπληρώνουμε με νερό και την αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα ή καλύτερα για ολόκληρο το βράδι, για περισσότερη γεύση. Την επομένη, απολαμβάνουμε το δροσιστικό αυτό ρόφημα με μπόλικα παγάκια!
 

Ακτινίδιο- Αγγουράκι

 
Αυτό το δροσιστικό νερό, έχει ένα πολύ δυνατό σούπερ-ήρωα: το ακτινίδιο. Έχει αποδειχθεί πως αυτό το φρούτο, μπορεί να μειώσει το φούσκωμα και τη δυσκοιλιότητα και ταυτόχρονα να ενδυναμώσει το ανοσοποιητικό σύστημα αφού διαθέτει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C. Ταυτόχρονα το αγγουράκι είναι ψηλό σε βιταμίνες C και Κ. 
 
Σε μια μεγάλη γυάλινη καράφα, βάζουμε 2 ακτινίδια κομμένα σε φέτες και 2 αγγουράκια, επίσης σε φέτες. Προσθέτουμε νερό, βάζουμε την καράφα σκεπασμένη στο ψυγείο και την αφήνουμε ολόκληρο το βράδι. Απολαμβάνουμε με παγάκια.
 

Λεμόνι- σέλερι- αγγουράκι

 
Να σας πούμε ένα μυστικό; Όταν προσθέτετε σέλερι σε οποιοδήποτε νερό κάνετε θαύματα! Περιέχει μόνο 6 θερμίδες ανά στικ, έχει ψηλή περιεκτικότητα σε νερό (περίπου 95%)  είναι γεμάτο βιταμίνες Α, C B, φολικό οξύ καθώς και κάλιο το οποίο μειώνει την κατακράτηση υγρών και βοηθά στην αναδόμηση των μυών, κάτι εξαιρετικά χρήσιμο αν γυμνάζεστε τακτικά.
 
Μέσα μια γυάλινο καράφα, κόβουμε ένα στικ σέλερι σε 3 κομμάτια, 4-5 φέτες αγγουράκι, ένα λεμόνι σε τέταρτα και συμπληρώνουμε με νερό. Βάζουμε την καράφα στο ψυγείο, την καλύπτουμε και το αφήνουμε ολόκληρο το βράδι. Σερβίρουμε με μπόλικο πάγο.
 

Μπανάνα- λεμόνι- μάνγκο- ντομάτα

 
Σας ακούγεται ασυνήθιστος συνδυασμός; Και όμως οι γεύσεις δένουν αρμονικά μεταξύ τους. Το πιο σημαντικό όμως, είναι ότι πρόκειται για έναν πολύ καλό συνδυασμό θρεπτικών στοιχείων. Οι μπανάνες είναι γεμάτες προβιοτικές ίνες, οι οποίες θρέφουν τα καλά βακτήρια του στομαχιού και βελτιώνουν την χώνεψη. Το λεμόνι αποτοξινώνει το σώμα, το μάνγκο είναι γεμάτο σε βιταμίνη C και οι ντομάτες έχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά κατά του καρκίνου.
 
Σε ένα μεγάλο γυάλινο δοχείο, κόβουμε μια μεγάλη μπανάνα σε χοντροκομμένες φέτες, ένα λεμόνι σε τέταρτα, ένα μάνγκο σε φέτες και μια μεγάλη ντομάτα σε τέταρτα ή 4 ντοματίνια, στη μέση. Καλύπτουμε το δοχείο, το βάζουμε στο ψυγείο για κάποιες ώρες. Σερβίρουμε με μπόλικο πάγο.
 

Lime- σπόρια chia

 
Τα σπόρια chia, ανήκουν στις υπερτροφές (superfoods) και όχι αδίκως. Μπορούν να σταθεροποιήσουν το ζάχαρο στο αίμα, να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους και να σας κρατήσουν χορτάτους αφού όταν μπουν στο νερό, μεγαλώνουν μέχρι και 10 φορές το κανονικό τους  μέγεθος κάνοντας σας να νιώθετε γεμάτοι. Το lime από την άλλη, είναι ένα κλασικό αποτοξινωτικό.
 
Γεμίζουμε μια γυάλινη κανάτα, μέχρι το 1/10 της chia seeds ( έχουμε πει ότι δεκαπλασιάζονται όταν φουσκώσουν) και ένα lime κομμένο σε τέταρτα. Καλύπτουμε το δοχείο, το βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες και απολαμβάνουμε με παγάκια!
 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές