Love is in the… Bubbles!

01 Φεβρουαρίου 2016
Οι μπουρμπουλήθρες συνοδεύουν απίθανα ταιριαστά από σοκολάτα και χυμώδεις τάρτες μέχρι ζεστά πιάτα, όστρακα και finger food
 
Ναι, αναμφισβήτητα η σαμπάνια είναι η βασίλισσα στην κατηγορία αυτή. Όμως οι αφρώδεις οίνοι είναι οι πολύ κοντινοί συγγενείς της, με μια τεράστια γκάμα αρώματος, γεύσης, επίγευσης κι αρμονίας με διάφορες γλυκές και αλμυρές επιλογές. Συμπυκνωμένοι βασικά σε ξηρούς και ημίξηρους αφρώδεις οίνους, διανθίζονται ολοένα και περισσότερο τα τελευταία χρόνια από γλυκό, ροζέ, έντονα φρουτώδη και χρωματιστό χαρακτήρα. Οι συναρπαστικές αυτές μπουρμπουλήθρες –μυστήριο από μόνες τους- συνοδεύουν εξαίρετα κάθε πιάτο, κάθε συνδυασμό, γαργαλάνε κι ανοίγουν την όρεξη ή, στο τέλος της βραδιάς, ισορροπούν την ερωτική, ανεβασμένη διάθεση.
 
Αν σερβίρεις σοκολατένια γλυκίσματα ή μπουκιές, επιδόρπιο μελωμένο ή με σως,  ζουμερά φρούτα σε τάρτες ή σόλο, τότε ένας ημίξηρος αφρώδης οίνος είναι η κατάλληλη επιλογή. Αν πάλι, το τραπέζι είναι διακοσμημένο με όστρακα και ζεστά πιάτα, καναπεδάκια ή πιο umami finger food, θαλασσινά και πουλερικά, τότε μάλλον προτίμησε να ανοίξεις έναν πιο ξηρό τύπο που δεν θα «σκεπάσει» τη γεύση αλλά θα ανοίξει εγγυημένα την όρεξη! Τα δε φρούτα σε platter ζητάνε επίμονα ροζέ καταστάσεις. 
 
Ξεσκόνισε τα flute, περήφανα ποτήρια και γέμισέ τα με γέλια, άρωμα κι άφθονες μπουρμπουλήθρες. Μαγεία… να την πιείς. 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές