Χειμώνας σημαίνει κάρυ!

07 Ιανουαρίου 2020
linkedin
Μερίδες
4 μερίδες
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
10 λεπτά
totalTime
Συνολικός χρόνος
25 λεπτά
Υλικά
180 γρ. μηρούς κοτόπουλου, χωρίς κόκκαλο και κνήμη, κομμένα σε κυβάκια
425 γρ. ρεβίθια, βρασμένα και στραγγισμένα 
170 γρ. σάλτσα ντομάτας (πασάτα)
1 κ.σ. σκόνη κάρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκ. σκόρδο, λιωμένες
1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
¼ κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη
1 κ.σ. κέτσαπ
1 κ.σ. χυμό λεμονιού (προαιρετικό)
1 κ.γ. αλάτι
¼ κ.γ. φρεσκοαλεσμένο πιπέρι
1 φλ. νερό, ή όσο χρειάζεστε
4 κλαδάκια κόλιανδρο για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε τη σάλτσα ντομάτας μέχρι να πήξει και να μειωθεί στο μισό. Αφήνουμε στο πλάι.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Τσιγαρίζουμε και ανακατεύουμε το κρεμμύδι και το κοτόπουλο μέχρι να σκουρύνει το κρεμμύδι και το κοτόπουλο να ροδοκοκκινίσει, για περίπου 5 λεπτά. Μειώνουμε την φωτιά στο μέτριο και ανακατεύουμε μέσα το σκόρδο, τη σκόνη κάρι, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Ανακατεύουμε και ψήνουμε μέχρι να απελευθερωθούν τα αρώματα των μπαχαρικών και το σκόρδο να μαλακώσει, 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε τα ρεβίθια, το κέτσαπ, τη σάλτσα ντομάτας, το χυμό λεμονιού, αλάτι, μαύρο πιπέρι και νερό. Τα βράζουμε σε ψηλή φωτιά και ακολούθως μειώνουμε την φωτιά σε μέτρια- υψηλή αφήνοντας τη σάλτσα να δέσει και να πήξει όσο θέλετε. Προσθέτουμε ακόμα λίγο νερό αν το κάρι είναι πολύ πηχτό.
Γαρνίρουμε με κόλιανδρο και σερβίρουμε.
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές