Viva Mexico!

23 Ιουνίου 2020
linkedin
Μερίδες
6-8 μερίδες
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
40 λεπτά
totalTime
Συνολικός χρόνος
48 λεπτά
Υλικά
500 γρ τσιπς τορτίγια
500 γρ στήθος κοτόπουλο
1 φλ ξινή κρέμα
1 πράσινη πιπεριά
1 τενεκεδάκι μαύρες ελιές
400 γρ ώριμο τυρί τσένταρ
1 μικρή ώριμη ντομάτα
8 μέτρια φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μικρό πιπέρι jalapeño
½ σάλτσα σάλσα
Εκτέλεση
 
Την προηγούμενη μέρα, ψήνουμε το κοτόπουλο. Προσθέτουμε μόνο αλάτι και πιπέρι καθώς το μαγειρεύουμε.
 
Την επόμενη μέρα, τοποθετούμε ένα ορθογώνιο ταψί στη μέση του φούρνου και θερμάνουμε το φούρνο στους 220C. Απλώνουμε στο χαρτί αλουμινόχαρτο.
 
Προετοιμάζουμε τα ακόλουθα, ξεχωριστά: Στραγγίζουμε και κόβουμε 1 τενεκεδάκι μαύρες ελιές. Τρίβουμε το τυρί τσένταρ στις μεγάλες τρύπες ενός τρίφτη κουτιού. Κόβουμε τη ντομάτα και την πράσινη πιπεριά σε κύβους. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και το πιπέρι jalapeño.
 
Τρίβουμε το μαγειρεμένο κοτόπουλο σε ένα μπολ. Προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι σάλτσα σάλσα και ανακατεύουμε.
 
Συναρμολόγηση για τα nachos: Τακτοποιήστε περίπου το μισό της σακούλας με τσιπς τορτίγιας στο ταψί με αλουμινόχαρτο σε ομοιόμορφη στρώση. Απλώνουμε το μισό κοτόπουλο και μια χούφτα τριμμένο τυρί. Τοποθετούμε τα υπόλοιπα τσιπς από πάνω, το υπόλοιπο κοτόπουλο και τυρί.
 
Ψήνουμε τα nachos μέχρι να λιώσει το τυρί και μέχρι τα τσιπς να καφετίζουν γύρω από τις άκρες, περίπου 8 λεπτά. Λίγο πριν σερβίρουμε, γαρνίρουμε με τις μαύρες ελιές, την πράσινη πιπέρια, jalapeño, την ντομάτα, κουταλιές ξινή κρέμα και τα κρεμμύδια. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε κόκκινα κρεμμύδια και μια κουταλιά από την σάλτσα σάλσα.
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές