Βασιλόπιτα

27 Δεκεμβρίου 2021
linkedin
Μερίδες
8
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
30 λεπτά
totalTime
Συνολικός χρόνος
30 λεπτά
Υλικά

300 γρ. βούτυρο ανάλατο
250 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
7 γρ. μαχλέπι
2 γρ. μαστίχα λικέρ ή σκόνη
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 κ.γ. βανίλια σε σκόνη
4 αυγά
75 ml γάλα 3,5% λιπαρά
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.σ. μπέϊκιν πάουντερ
Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Επικάλυψη λευκής σοκολάτας για βασιλόπιτα
200 γρ. λευκή σοκολάτα σπασμένη σε κομματάκια
110 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
50 γρ. βούτυρο ανάλατο
Τριμμένο καρύδι

Εκτέλεση

1.Χτυπάμε το βούτυρο για 5 λεπτά στο μίξερ  μέχρι να αφρατέψει.
2.Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη. 
3.Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
4.Προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη, μαχλέπι, μαστίχα, μοσχοκάρυδο, τη βανίλια και το ξύσμα από το πορτοκάλι.
5.Συνεχίζουμε το χτύπημα.
6.Μετά προσθέτουμε το γάλα και σταδιακά ένα - ένα τα αυγά.
7.Στη συνέχεια προσθέτουμε το μπέϊκιν μαζί με το αλεύρι σταδιακά.
8.Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί. Ψήνουμε στους 165 C για μια 1 ώρα και 15’ περίπου.

Για την επικάλυψη
9.Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και σπάμε σε μικρά κομμάτια τη λευκή σοκολάτα.
10.Ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια σοκολάτας και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
11.Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα δοσομετρητή.
12.Χτυπάμε το μείγμα με ένα μπλέντερ χειρός και ρίχνουμε μέσα  το βούτυρο σε μικρά κομματάκια.
13.Απλώνουμε πάνω από τη βασιλόπιτα και γαρνίρουμε με τριμμένο καρύδι.


Μια συνταγή από τον Σταυρή Γεωργίου

facebook.png instagram.png twitter.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές