Κρύο καιρός για...γιουβέτσι!

04 Φεβρουαρίου 2020
linkedin
Μερίδες
Για 4
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
15 λεπτά
totalTime
Συνολικός χρόνος
1 ώρα και 45 λεπτά
Υλικά

500 γρ. βοδινο κοτσι χωρις κοκκαλο, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια περίπου 3Χ3 εκ.
200 γρ. κριθαράκι
150 γρ. κεφαλοτύρι
300 ml κομμένες ή τριμμένες ώριμες ντομάτες
1 κ.σ. πάστα ντομάτες
100 ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
3 σκ. σκόρδο
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα ζάχαρη
Νερό
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 C. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε ελαιόλαδο, κρεμμύδι και σκόρδο. Ψήνουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το κρέας και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει. Όταν γίνει αυτό από όλες τις πλευρές, προσθέτουμε στην κατσαρόλα λίγο ζεστό νερό για για να μισοκαλυφθούν τα υλικά. Βράζουμε για 15 λεπτά. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος, προσθέτουμε όλα τα υλικά, κρεμμύδι, σκόρδο, βοδινό και τους χυμούς του, ελαιόλαδο, τριμμένη ντομάτα, πάστα ντομάτας, κανέλα, ζάχαρη και λίγο ζεστό νερό να τα καλύψει. Τα ανακατεύουμε καλά και καλύπτουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο. Θα χρειαστεί περίπου 1- 1 ½ ώρα ψησίματος για να μαλακώσει το κρέας. Τσεκάρουμε μόλις περάσουν τα πρώτα 50 λεπτά. Όταν το κρέας έχει μαλακώσει, προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε κατά φάσεις. Προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειαστεί. Το κριθαράκι θα ψηθεί σε περίπου 15 λεπτά. Όταν ψηθεί, σερβίρουμε την κάθε μερίδα με λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι από πάνω. 
facebook.png instagram.png twitter.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές