Μύρισαν πασχαλινά κουλουράκια!

14 Απριλίου 2020
linkedin
Μερίδες
Για 50 κουλουράκια
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
25 λεπτά
totalTime
Συνολικός χρόνος
45 λεπτά
Υλικά
2 φλ. ζάχαρη
4 αυγά
250 γρ. βούτυρο
1/2 φλ. γάλα
1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κιλό αλεύρι (ίσως και λίγο παραπάνω)
4 κ.γ. Baking Powder
2 βανίλιες
½  κ.γ. σόδα
½  κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση

Σε ένα μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα. Προσθέτουμε το γάλα με το χυμό και το ξύσμα. Θα μοιάζει σαν να έκοψε λίγο, αλλά θα είναι εντάξει όταν προσθέσουμε το αλεύρι. 
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά με το μισό αλεύρι και αρχίζουμε να προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο άλλο. Βάζουμε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη όχι πολύ σκληρή, αλλά να μην κολλάει στα χέρια. 
Αφήνουμε τη ζύμη για ένα τέταρτο να ξεκουραστεί. Ακολούθως, πλάθουμε τα κουλουράκια στα σχήματα που θέλουμε (μακρόστενα, στρογγυλά, σαν στεφάνια κλπ) και αν θέλουμε σε αυτή τη φάση τα περνάμε με το αυγό ή το γάλα ή ό,τι έχουμε επιλέξει. 
Τα ψήνουμε στους 180° για 10' -20', ανάλογα με το μέγεθος.

 

facebook.png instagram.png twitter.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές