Μια ανοιξιάτικη σαρλότ

26 Μαΐου 2020
linkedin
Μερίδες
Για 8 μερίδες
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
40 λεπτά
totalTime
Συνολικός χρόνος
8 ώρες
Υλικά
52 (περίπου) μπισκότα σαβουαγιάρ
1 ⅓ φλ. φυτική κρέμα γάλακτος, παγωμένη
1 ¼ φλ. μαρμελάδα φράουλας
⅓ φλ. και επιπλέον 4 κ.σ. λικέρ πορτοκαλιού π.χ. Cointreau
⅓ φλ. χυμό πορτοκάλι
450 γρ. τυρί μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου
⅓ φλ. ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
700 γρ. φράουλες, χωρισμένες
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, χτυπάμε τη μαρμελάδα, 3 φλ. λικέρ πορτοκαλιού και το χυμό πορτοκαλιού. Σε ένα άλλο, μεγάλο μπολ βάζουμε το τυρί μασκαρπόνε και 2 κουταλιές λικέρ πορτοκαλιού. Διπλώνουμε το τυρί ώστε να αναμειχθούν τα υλικά. Με ένα ηλεκτρικό μίξερ, χτυπάμε σε ένα άλλο μπολ τη φυτική κρέμα γάλακτος, ζάχαρη, βανίλια και τα υπόλοιπα 2 φλιτζάνια λικέρ πορτοκαλιού μέχρι να δημιουργούνται κορφές.
 
Ανακατεύουμε ¼ φλ. από το μείγμα της κρέμας γάλακτος μέσα στο μείγμα του μασκαρπόνε για να αφρατέψει. “Διπλώνουμε” μέσα την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος
 
Βγάζουμε το κοτσάνι και κόβουμε στη μέση τις φράουλες. Στον πάτο ενός γυάλινου σκεύους 33x22x5 cm, απλώνουμε ½ φλιτζάνι από το μείγμα της μαρμελάδας.
 
Τοποθετούμε τα σαβουαγιάρ με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύψουν την μαρμελάδα. Απλώνουμε ¾ φλ. από το μείγμα της μαρμελάδας και ακολούθως απλώνουμε 2 ½ φλ. από το μείγμα μασκαρπόνε από πάνω. Τοποθετούμε 2 φλιτζάνια κομμένες φράουλες πάνω από το μειγμα μασκαρπόνε.
 
Επαναλαμβάνουμε την ίδια στρώση με τα υπόλοιπα σαβουαγιάρ, μείγμα φράουλας και μείγμα μασκαρπόνε. Καλύπτουμε το σκεύος με πλαστική μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 8 ώρες ή για όλη τη νύχτα.
 
Κόβουμε τις υπόλοιπες φράουλες, τις τοποθετούμε πάνω από το τιραμισού και σερβίρουμε.
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές