10 συμβουλές για να φτιάξεις πρωτότυπα σάντουιτς

01 Σεπτεμβρίου 2021
Οι διακοπές μας μπορεί να έχουν τελειώσει, αλλά η φαντασία και η δημιουργικότητα δεν τελειώνουν ποτέ, ειδικά αν αναφερόμαστε σε… σαντουιτσοφαγάδες! Επιστρέφουμε στο γραφείο και στο σχολείο, με 10 συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να κτίσεις μπόλικη όρεξη και να δημιουργήσεις υπέροχες ιδέες, για να φτιάξεις σκέτα… αριστουργήματα!
 
1. Δώσε βάση στο ψωμί
Πολύσπορο, κυπριακό, φραντζολάκι… οι επιλογές, είναι πολλές! Μελέτησέ τις και διάλεξε αναλόγως. Αν η φέτα είναι λεπτή, μην την υπερφορτώσεις καθώς θα χαθεί εντελώς η γεύση του ψωμιού! Αν όμως η φέτα είναι χοντροκομμένη ή το ψωμί ογκώδες, όπως μπαγκέτα ή τριάρα, βάλε αρκετά υλικά με έντονη γεύση και όχι απλά ένα κομμάτι τυρί και γαλοπούλα.
 
2. Μην ξεχάσεις το crunch factor!
Οι υφές είναι πολύ σημαντικές σε κάθε φαγητό. Κανείς δεν θέλει ένα μαλακό ετοιμόρροπο σάντουιτς, χωρίς αυτό το ικανοποιητικό «κρατς» που προσφέρει το πολυπόθητο (και μαστερσεφικό) crunch factor. Απογείωσε τις υφές σου με τραγανά πατατάκια, αποξηραμένες μπανάνες, φρέσκο μήλο και φέτες από καρότο ή σέλινο. 
 
3. Αλατοπιπέρωσε ελεύθερα
Δεν είναι κάτι που συνηθίζουμε, αλλά… γιατί όχι; Ανέβασε το επίπεδο των γεύσεών σου επιλέγοντας τα σωστά καρυκεύματα για κάθε συστατικό. Δοκίμασε αλάτι και σπόρους μουστάρδας στο κοτόπουλο ή πιπέρι και τσίλι στο χαμ. 
 
4. Λάτρεις του κρεμμυδιού, μαζευτείτε!
Αν δεν μπορείς να αποχωριστείς το κρεμμύδι… σε καταλαβαίνουμε απολύτως! Ίσως, όμως, να είναι λίγο έντονο για σάντουιτς. Μούλιασέ το στο νερό για 20 λεπτά πριν το κόψεις και η δυνατή γεύση και οσμή θα χαθεί, αλλά η γλυκιά θα παραμείνει.  
 
5. Χρησιμοποίησε ό,τι έχει περισσέψει από χθες
Ποιος είπε πως τα σάντουιτς είναι αναγκαίο να περιλαμβάνουν πάντα μόνο αλλαντικά και τυριά; Χρησιμοποίησε δημιουργικά τα χθεσινά leftovers και μεγαλούργησε. Δοκίμασε κεφτέδες, nuggets και ό,τι απέμεινε από το κυριακάτικο ψητό. 
 
6. Συσκεύασέ το σωστά
Το σάντουιτς ιδανικά τρώγεται αμέσως μόλις ετοιμαστεί. Αν, όμως, πρέπει να το πάρεις μαζί σας στη δουλειά ή το παιδί σας στο σχολείο, τότε συσκευάσέ το σωστά, βάζοντας πρώτα την λαδόκολλα και ακολούθως το αλουμινόχαρτο.
 
7. Παιδικό σάντουιτς… on fleek!
Το κολατσιό… θέλει φαντασία! Κανείς δεν θέλει να τρώει το ίδιο boring πράγμα ξανά και ξανά, πόσο μάλλον τα παιδιά. Απόφυγε να επαναλαμβάνεσαι κάθε μέρα και να θυμάσαι πως το χρώμα και το σχέδιο είναι σχεδόν τόσο σημαντικά όσο είναι και η γεύση.
 
8. Φρόντισε τα layers να είναι σωστά
Ξεκίνησε από κάτω προς τα πάνω. Στο κάτω μέρος τοποθέτησε το κρέας και το τυρί, ακολούθως τα λαχανικά και στο πάνω πάνω μέρος η σάλτσα ή οτιδήποτε extra θέλεις να υπάρχει μέσα.
 
9. Ζέστανέ το στον φούρνο αντί στο microwave
Έτσι δεν αλλοιώνεται η γεύση, ψήνονται όλα τα υλικά μαζί, διατηρεί τις υφές του και το τυρί λιώνει πιο φυσικά.
 
10. Κράτησε την ισορροπία
Η βάση για ένα γευστικό σάντουιτς είναι σημαντική, καθώς πρέπει να περιλαμβάνει μέσα δύο βασικά υλικά! Την πρωτεΐνη, όπως τυρί, γαλοπούλα και κοτόπουλο, αλλά και το «υγιεινό κομμάτι», όπως μαρούλι, πιπεριά και αβοκάντο.
 
Καλή επιστροφή και ακόμη καλύτερή σου όρεξη!
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png