Σαλάτα με τραγανό κατσικίσιο τυρί

13 Μαΐου 2025
linkedin
Μερίδες
4-6
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
10'
totalTime
Συνολικός χρόνος
35'
Υλικά
  • 1 συσκευασία (200γρ.) κατσικίσιο τυρί

Για το πανάρισμα

  • 1/3 φλ. (50γρ.) αλεύρι
  • 2 αυγά καλά χτυπημένα
  • ½ φλ. (35γρ.) πάνκο (panko, ιαπωνέζικη φρυγανιά)
  • Για τη σαλάτα
  • 1 συσκευασία (125γρ.) ανάμεικτα φύλλα σαλάτας
  • 15 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 10 φράουλες κομμένες σε φετάκια
  • 3 κουταλιές (60γρ.) κράνμπερι (cranberries‎‎)
  • 3 παστά σύκα κομμένα σε φετάκια
  • ½ φλ. (45γρ.) φουντούκια καβουρδισμένα
  • ½ κουταλάκι (4γρ.) αλάτι

Για το ντρέσινγκ

  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • 1 κουταλιά μέλι
  • 2 κουταλιές κρέμα βαλσάμικου ξυδιού
  • ½ κουταλάκι αλάτι
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε τα φουντούκια σε ένα ταψί και τα καβουρδίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά. Τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε στη μέση.
     
  2. Για να πανάρουμε το τυρί: Κόβουμε το κατσικίσιο τυρί σε 6 - 8 κομμάτια. Σκουπίζουμε καλά το τυρί και το περνάμε από το αλεύρι, τινάσσοντάς το να φύγει το επιπλέον. Μετά, το περνάμε από τα χτυπημένα αυγά και μετά το πανάρουμε καλά από όλες τις πλευρές με το πάνκο. Βάζουμε το παναρισμένο κατσικίσιο τυρί σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητική λαδόκολλα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν.
     
  3. Για το ντρέσινγκ: Σε ένα μπολ, βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε.
     
  4. Ετοιμάζουμε τη σαλάτα: Σε μια σαλατιέρα, βάζουμε τα ανάμεικτα φύλλα σαλάτας, τα ντοματίνια, τις φράουλες, τα κράνμπερι, τα σύκα, τα καβουρδισμένα φουντούκια και πασπαλίζουμε με το αλάτι.
     
  5. Βάζουμε το ζεστό παναρισμένο κατσικίσιο τυρί, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και σερβίρουμε. 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές