Γαρίδες με ούζο, μουστάρδα και λεμόνι

01 Αυγούστου 2017

Μετά από μια κουραστική μέρα κάτω από τον ήλιο, είστε έτοιμοι να ολοκληρώσετε την ημέρα τόσο ωραία όσο ξεκίνησε. Μην ψάχνετε άλλο, γιατί βρήκαμε τον τρόπο: ένα νόστιμο πιάτο με θαλασσινά - γαρίδες με ούζο, μουστάρδα και λεμόνι! Είναι εύκολο, φρέσκο και το τέλειο πιάτο για το τέλος της καλοκαιρινής σας ημέρας.

Υλικά


1 κιλό γαρίδες
1 σφηνάκι ούζο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 λεμόνι
Λίγο ελαιόλαδο
Ρίγανη
Αλάτι & Πιπέρι

Εκτέλεση


Πλένουμε τις γαρίδες σε τρεχούμενο νερό και έπειτα αφαιρούμε το κεφάλι και το εντεράκι (η μαύρη λωρίδα στη ράχη τους).

Παίρνουμε ένα τηγάνι και βάζουμε λίγο ελαιόλαδο (ίσα που να καλύψει τον πάτο με μια λεπτή στρώση). Το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά και μόλις βράσει λίγο το ελαιόλαδο, ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες με το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη. Τις τσιγαρίζουμε και από τις 2 πλευρές για ένα λεπτό (δεν χρειάζεται περισσότερο), μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ ροζ χρώμα.

Έπειτα, ρίχνουμε το ούζο και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί. Σε ένα μπολ, αναμιγνύουμε τη μουστάρδα με το χυμό από το λεμόνι και έπειτα το περιχύνουμε πάνω από τις γαρίδες με το ούζο. Περιμένουμε να πάρει μια βράση με τη σάλτσα για να δέσουν όλες οι γεύσεις μαζί και έπειτα σερβίρουμε!

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές