Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα μήλου

11 Νοεμβρίου 2020
linkedin
Μερίδες
Για 4
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
35 λεπτά
totalTime
Συνολικός χρόνος
35 λεπτά
Υλικά

 

Για τις μπριζόλες

4 μπριζόλες χοιρινές, με το κόκαλο
2-3 κ.σ ελαιόλαδο
4 κ.σ μουστάρδα γαλλική 
1 κ.γ κύμινο σκόνη
4 τ.μ φρέσκο κρεμμυδάκι 
1 κ.γ. αλάτι
1  κ.γ. πιπέρι
Ρίγανη  για το σερβίρισμα

 

Για τη σάλτσα

3  μήλα, καθαρισμένα, χωρίς κουκούτσια και κομμένα σε κύβους 
80 γρ. Ξύδι λευκό 
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 ξυλάκι κανέλας 
1 τ.μ αστεροειδή γλυκάνισο 
30 γρ βούτυρο ανάλατο 
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

 

Σε ένα ταψί μαρινάρουμε τις μπριζόλες με το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το κύμινο το αλάτι και το πιπέρι. 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210 βαθμούς και τις ψήνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. 

 

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τα μήλα για να τα σοτάρουμε και να τους δώσουμε ένα πολύ καλό χρώμα. Στην συνέχεια βάζουμε μέσα την κανέλα και το γλυκάνισο και σβήνουμε με το ξύδι. Ρίχνουμε την ζάχαρη μέχρι να λιώσει και σβήνουμε την φωτιά. 

 

Περνάμε την σάλτσα από ένα μπλέντερ για να μας δώσει την βελούδινη υφή. 
Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι για να γαρνίρουμε τις μπριζόλες όταν τις τοποθετήσουμε στο πιάτο. 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές