Μακαρόνια ογκρατέν

22 Σεπτεμβρίου 2021
linkedin
Μερίδες
2 μερίδες
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
15 λεπτά
totalTime
Συνολικός χρόνος
35 λεπτά
Υλικά

1 συσκευασία (500γρ.) μακαρόνια πένες
4 αυγά καλά χτυπημένα
1 συσκευασία (200γρ.) φέτα
4 φλ. (1 λίτρο) γάλα
1 κύβο ζωμό λαχανικών
3 φλ. (750ml) νερό
1 κουταλάκι αλάτι
3 κουταλιές (75γρ.) βούτυρο ανάλατο 
1 κομμάτι (200γρ.) βραστή γαλοπούλα 
Ψιλοκομμένος μαϊντανός για σερβίρισμα

Εκτέλεση

1) Κόβετε τη βραστή γαλοπούλα σε κυβάκια. 
2) Σε ένα μεγάλο και βαθύ ταψί με διαστάσεις 26Χ32 εκ. βάζετε τα μακαρόνια χωρίς να τα βράσετε και προσθέτετε τη γαλοπούλα. 
3) Ανακατεύετε και βάζετε από πάνω τα αυγά, τη φέτα, το γάλα, το ζωμό λαχανικών διαλυμένο στο νερό, το αλάτι και το πιπέρι. 
4) Βάζετε από πάνω το βούτυρο ψιλοκομμένο και σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε στους 180°C για 50 λεπτά. 
5) Ξεσκεπάζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο ακόμα 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το φαγητό. 
6) Σερβίρετε πασπαλίζοντας τα μακαρόνια με μαϊντανό. 


Μια συνταγή από Χρύσω Λέφου

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές