Σπαγγέτι α λα ελληνικά

18 Φεβρουαρίου 2020
linkedin
Μερίδες
5 μερίδες
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
15 λεπτά
totalTime
Συνολικός χρόνος
15 λεπτά
Υλικά
500γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
500γρ. σπαγγέτι
170γρ. φέτα, θρυμματισμένη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
5 σκ. σκόρδο, λιωμένες
1 κ.σ. λευκό κρασί
2 ντομάτες, κομμένες
1 κ.γ. ξηρή ρίγανη
½ κ.σ. ξηρό βασιλικό
Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι μετρίου μεγέθους, ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Ψήνουμε τις γαρίδες, το σκόρδο και το λευκό κρασί για πέντε λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι γαρίδες.

Αφαιρούμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε στο πλάι. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε ελαφρώς αλατισμένο νερό. Προσθέτουμε το σπαγγέτι και ψήνουμε για 8-10 λεπτά ή μέχρι να γίνει αλ ντέντε. Στραγγίζουμε.

Καθώς ψήνεται το σπαγγέτι, στο τηγάνι με το κρασί και τα άλλα υλικά, ψήνουμε σε μέτρια φωτιά τις ντομάτες με την υπόλοιπη 1 κουταλιά ελαιόλαδο, ρίγανη και βασιλικό μέχρι να μαλακώσουν, για 10 λεπτά. Ανακατεύουμε το σπαγγέτι με τις γαρίδες, τη σάλτσα ντομάτας και τη φέτα.

Η φέτα θα λιώσει ελαφρώς. Σερβίρουμε.

facebook.png instagram.png twitter.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές