Μύρισε..κολοκυθόπιτα!

01 Νοεμβρίου 2019
linkedin
Μερίδες
8 μερίδες
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
30 λεπτά
totalTime
Συνολικός χρόνος
30 λεπτά
Υλικά

2 μεγάλα αυγά και ο κρόκος από ένα τρίτο

½ φλ. καφέ ζάχαρη

φλ. λευκή ζάχαρη

½ κ.γ. αλάτι

2 κ.γ. κανέλα

1 κ.γ. τζίντζερ αλεσμένο

¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο αλεσμένο

⅓ κ.γ. γαρύφαλλο αλεσμένο

⅛ κ.γ. κάρδαμο αλεσμένο

½ κ.γ. ξύσμα λεμονιού

2 φλ. πουρές κολοκύθας *

1 ½ κρέμα γάλακτος

1 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος 34-40% λιπαρά ή 350 γρ γάλα εβαπορέ

1 έτοιμη ζύμη για τάρτα

Με το Halloween να έχει περάσει, είμαστε σίγουροι ότι μετά τις κολοκυθοδημιουργίες σας, σας έχει απομείνει πολύ από το εσωτερικό της κολοκύθας. Όλο αυτό τον πολτό, μπορείτε να τον εκμεταλλευτείτε και να φτιάξετε μια υπέροχη κλασική κολοκυθόπιτα!

Εκτέλεση

Για τον πουρέ κολοκύθας: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C, ψήνουμε τα κομμάτια κολοκύθας με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω για 40-60 λεπτά, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα πολτοποιούμε στο blender.

Για την πίτα: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220C. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά. Ανακατεύουμε μέσα την καφέ ζάχαρη, την άσπρη, το αλάτι, όλα τα μπαχαρικά - κανέλα, τζίντζερ, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο, κάρδαμο- και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την κρέμα και ανακατεύουμε. Τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Χύνουμε το μείγμα σε μια έτοιμη ζύμη για τάρτα (άψητη, κρύα ή κατεψυγμένη). Ψήνουμε σε υψηλή θερμοκρασία στους 220C για 15 λεπτά. Μετά από 15 λεπτά, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180C. Ψήνουμε για 45-55 λεπτά. Η ζύμη είναι έτοιμη, όταν βάζουμε ένα μαχαίρι μέσα και όταν το βγάζουμε είναι σχετικά καθαρό. Το κέντρο θα πρέπει να είναι ελάχιστα νερουλό. Στα μισά του ψησίματος, τοποθετούμε αλουμινόχαρτο γύρω από τις άκρες ώστε να μην μαυρίσει η ζύμη. Αφήνουμε την κολοκυθόπιτα να κρυώσει για 2 ώρες. Σημειώστε, πως όταν αφαιρέσουμε την πίτα από το φούρνο θα είναι φουσκωμένη (λόγω των αυγών) αλλά καθώς θα κρυώνει θα ξεφουσκώνει. Σερβίρουμε με σαντιγί. 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές