Καθημερινά Αξεσουάρ & η Ημερομηνία Λήξης τους

22 Απριλίου 2015
Μόνο η αγάπη είναι για πάντα… άντε και η οικογένεια… και οι φίλοι… Όλα τα υπόλοιπα, πρέπει που και που να τα αντικαθιστάς, να τα αλλάζεις, να τα φρεσκάρεις για να τα έχεις! Όχι, δεν μας έπιασε φιλοσοφικός οίστρος, αν και μπήκε η Άνοιξη. Ανοίξαμε όμως τα ντουλάπια του μπάνιου και της κρεβατοκάμαρας και διαπιστώσαμε ότι εκτός από τα τρόφιμα, υπάρχουν κι άλλα αντικείμενα κι αξεσουάρ με ημερομηνία λήξης.
 

Στρώμα – άλλαξέ το κάθε 8-10 χρόνια

Πάρε για παράδειγμα το στρώμα σου. Ξεκουράζεσαι πάνω του, κάνεις τα καλύτερα όνειρα σε αυτό, αφήνεις τα μικρά σου να χοροπηδήσουν το Σαββατοκύριακο και το γυρνάς κάθε που αλλάζει η εποχή, το σκουπίζεις με ηλεκτρική κάθε μήνα και φυσικά, του αλλάζεις σεντόνια κάθε βδομάδα. Δε νομίζεις όμως ότι δικαιούται κι αυτό να ξεκουραστεί; Κάθε 8-10 χρόνια, το στρώμα μας θέλει αντικατάσταση. Εκτός φυσικά κι αν έχει σκιστεί, άρα θέλει άλλαγμα νωρίτερα ώστε να μας υποστηρίζει σωστά και να μην πονάμε στα κόκαλα και τις αρθρώσεις μας.
 

Μαξιλάρι – άλλαξέ το 1 φορά το χρόνο

Είναι ο κολλητός σου κι έχετε πολύ στενή, καθημερινή επαφή. Μαζεύει όμως σκόνη κι ακάρεα και θέλει τη δική του… ετήσια απόσυρση. Εκτός κι αν το μαξιλάρι σου πλένεται: σε αυτή την περίπτωση, φρόντισέ το στο πλυντήριο στους 60°C και μετά άπλωσέ το να στεγνώσει τελείως κάτω από τον μεσογειακό μας ήλιο.
 

Οδοντόβουρτσα – αντικατέστησέ την κάθε 3 μήνες

Σίγουρα ελάχιστοι από εμάς γνώριζαν πως η οδοντόβουρτσα –άλλο καθημερινό μας «εργαλείο»- ζητά αλλαγή τόσο συχνά. Κι όμως… στην τόσο συχνή της επαφή με τη στοματική μας κοιλότητα, μαζεύει βακτηρίδια, μύκητες κι άλλα μικρόβια. Γι’αυτό και πρέπει οπωσδήποτε μετά τη χρήση της (τουλάχιστον 2 φορές τη μέρα), να την καθαρίζουμε καλά ώστε να μη μένουν κατάλοιπα, να την τοποθετούμε σε όρθια θέση και να προφυλάσσουμε τις τρίχες της με καπάκι. Και κάθε 3 μήνες να διαλέγουμε μία καινούργια. 
 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές