Ιαπωνικό stir fry!

08 Οκτωβρίου 2019
linkedin
Μερίδες
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
30 λεπτά
totalTime
Συνολικός χρόνος
15 λεπτά
Υλικά

1 kg βοδινό topside, χωρίς κόκκαλο

½ φλ. σος σόγιας

3 κ.σ. cornflour

300 ml ζωμό βοδινό (καλύτερα αν είναι συμπυκνωμένος)

2 κ.σ. ζάχαρη

2 κ.σ. φυτικό λάδι

4 φλ. μανιτάρια shiitake

1 κινέζικο λάχανο bok choy, ψιλοκομμένο

2 μέτρια κόκκινα πιπέρια, κομμένα σε λωρίδες 5 εκ.

3 κοτσάνια σέλινο, κομμένα

2 μέτρια φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε κομμάτια 5 εκ.

Ψημένο κανονικό λευκό ρύζι

Εκτέλεση

Κόβουμε το βοδινό σε πολύ λεπτές λωρίδες. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί το corn flour, τη σόγια και τη ζάχαρη μέχρι να έχουμε ένα μαλακό μείγμα. Αφήνουμε στο πλάι.

Σε ένα wok η βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε μια κουταλιά λάδι, σε ψηλή φωτιά. Προσθέτουμε το βοδινό σε δύο δόσεις και ψήνουμε μέχρι να ψηθεί. Το αφήνουμε στο πλάι.

Στο wok προσθέτουμε μια κουταλιά λάδι. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το λάχανο, τα πιπέρια, το σέλινο και τα κρεμμυδάκια σε 2 δόσεις και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να είναι και τραγανά.

Τα αφήνουμε στο πλάι.

Ανακατεύουμε το μείγμα του cornflour και το προσθέτουμε στο τηγάνι. Ψήνουμε μέχρι να βράσει και να πήξει το μείγμα, ανακατεύοντας συνεχώς. Επιστρέφουμε το βοδινό και τα λαχανικά στο τηγάνι ή το wok και τα ζεσταίνουμε. Σερβίρουμε με ρύζι.

facebook.png instagram.png twitter.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές