Σπαγγέτι α λα καλοκαίρι!

11 Αυγούστου 2020
linkedin
Μερίδες
Για 4
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
15 λεπτά
totalTime
Συνολικός χρόνος
30 λεπτά
Υλικά

1 πακέτο σπαγγέτι
200 γρ. γαρίδες tiger, αποψυγμένες και καθαρισμένες
4 θράψαλα, αποψυγμένα και κομμένα σε μπουκιές
1 σκ. σκόρδο, τριμμένη
1 κόκκινο κρεμμύδι, μέτριου μεγέθους, ψιλοκομμένο
1 κόκκινο τσίλι, κομμένο διαγώνια σε ροδέλες
Λίγα φύλλα μαϊντανού
2 κ.σ. ελαιόλαδο
½ lime, το ξύσμα και χυμός
2 κ.σ. φρέσκια κρέμα χαμηλή σε λιπαρά (προαιρετικό)
8-10 κόκκους πράσινου πιπεριού
10 φασολάκια φρέσκα 
100 ml λευκό ξηρό κρασί
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για γαρνιτούρα
Φέτες lime και φρέσκος μαϊντανός

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα, με ελαφρώς αλατισμένο νερό, ψήνουμε το σπαγγέτι μέχρι να γίνει al dente. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά το κόκκινο κρεμμύδι, σκόρδο, ξύσμα lime, κόκκινο τσίλι και κόκκους πράσινου πιπεριού
Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και προσθέτουμε τις γαρίδες. Προσοχή, θα αρχίσουν να ροδίζουν πολύ γρήγορα. Βεβαιωνόμαστε πως τις γυρίζουμε συχνά ώστε να ψηθούν παντού.
Προσθέτουμε το θράψαλο και ανακατεύουμε ελαφρώς για ακόμα 3-4 λεπτά μέχρι οι γαρίδες να ροδίσουν ακόμα λίγο. Προσθέτουμε το λευκό κρασί, φρέσκια κρέμα (προαιρετικό), φρέσκο φασολάκι και χυμό lime και φέρνουμε σε σημείο βρασμού. Αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν τα θαλασσινά μας για ακόμα 2-3 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμα να σερβιριστούν. 
Σε μια πιατέλα προσθέτουμε το σπαγγέτι και περιχύνουμε λίγο από το υγρά του. Ακολούθως, βάζουμε από πάνω γαρίδες και καλαμαράκι. Γαρνίρουμε με φέτες lime και μαϊντανό και σερβίρουμε.

 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές