Πράσινη διακόσμηση!

08 Νοεμβρίου 2019

Καθώς ο καιρός γίνεται πιο κρύος, περνάμε όλο και περισσότερο χρόνο εντός. Γιατί να μην δημιουργήσετε μια μικρή πράσινη όαση, με φυτά που είναι κατάλληλα για τους πιο κρύους μήνες του χρόνου και επίσης σημαντικό, δεν χρειάζονται πολύ φως;

Αλόη

Η αλόη βέρα είναι ένα από τα χειμερινά φυτά που προσαρμόζονται εύκολα εσωτερικούς χώρους. Ως τροπικό φυτό, απαιτεί ζεστή θερμοκρασία, αλλά δεν χρειάζεται άμεσο φως. Γι 'αυτό μπορείτε να το έχετε μέσα στο σπίτι σας, δίπλα σε ένα παράθυρο. Επιπλέον, πρέπει να την ποτίζετε μόνο μία φορά την εβδομάδα. Και όπως ίσως γνωρίζετε, η Αλόη Βέρα έχει πολλές φαρμακευτικές ιδιότητες: ο χυμός των φύλλων γενικά καταπραΰνει τα εγκαύματα και είναι γεμάτος βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

“Γλώσσα της πεθεράς”

Ή αλλιώς στα αγγλικά, snake plant. Είναι από τα τέλεια φυτά εσωτερικού χώρου! Δεν χρειάζεται σχεδόν ποτέ νερό και μπορεί να το παραμελήσετε για εβδομάδες και εξακολουθεί να φαίνεται φρέσκο. Δεν χρειάζεται καν πολύ φως για να επιβιώσει και μπορεί να διατηρήσει τον αέρα στο σπίτι σας καθαρό.

Παχύφυτα

Τα παχύφυτα είναι φυτά της ερήμου, ώστε δεν απαιτεί πολύ νερό, αλλά χρειάζεται πολύ φωτεινό, έμμεσο φως, έτσι τοποθετήστε το κάπου κοντά σε ένα παράθυρο.

Φτέρη

Ιδιαίτερα αιθέρια και όμορφη, η φτέρη δεν χρειάζεται φως για να διατηρηθεί. Υπάρχουν αρκετά είδη φτέρης, όμως όλα αντέχουν σε χειμερινές θερμοκρασίες έως 10°C. Για την περιποιηση της, απλά ψέκαζε με νερό τα φύλλα της,  κατά την ανάπτυξη της πότιζε την πολύ, αλλά βάζε πολύ λίγο λίπασμα.

Μπιγκόνια

Η μπιγκόνια ή βιγόνια περιλαμβάνεται στα φυτά εσωτερικού χώρου που δε θέλουν φως. Ένα πανέμορφο φυτό με πολλά μικρά και πυκνά άνθη. Για να ευδοκιμήσουν χρειάζονται λίγη ζέστη αλλά μπορούν να αντέξουν και ψυχρές συνθήκες για ένα σύντομο χρονικό διάστημα. Χρειάζονται υγρασία αλλά πρέπει να τοποθετούνται σε ημισκιερό μέρος, όπου θα αποφεύγεται το άμεσο και έντονο φως.

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές