Γκρέιπφρουτ, το θαυματουργό!

17 Ιανουαρίου 2020
1. Είναι χαμηλό σε θερμίδες αλλά ψηλό σε θρεπτικά συστατικά
Το γκρέιπφρουτ περιέχει μια ικανοποιητική ποσότητα φυτικών ινών καθώς και 15 ευεργετικές βιταμίνες και μέταλλα. Επιπλέον, είναι μια πλούσια πηγή μερικών ισχυρών αντιοξειδωτικών φυτικών στοιχείων, οι οποίες είναι πιθανόν υπεύθυνες για πολλά από τα οφέλη για την υγεία.
 
2. Καλό για το ανοσοποιητικό σύστημα
Η τακτική κατανάλωση γκρέιπφρουτ μπορεί να ωφελήσει και  το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Έχει καταρχάς υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, η οποία έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες γνωστές για την προστασία των κυττάρων. Επιπλέον, αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι η βιταμίνη C μας βοηθάει να ανακάμψουμε πιο γρήγορα από ένα απλό κρυολόγημα. Πολλές άλλες βιταμίνες και άλατα που περιέχονται στο γκρέιπφρουτ είναι γνωστό ότι ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα, όπως είναι οι βιταμίνες Α και Β, ο ψευδάργυρος, ο χαλκός και ο σίδηρος. Όλα μαζί συνεργάζονται μέσα στο σώμα μας για την προώθηση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος. Βοηθάνε επίσης για την διατήρηση της κατάστασης της επιδερμίδας μας η οποία βοηθά ως προστατευτική ασπίδα για τη μόλυνση.
 
3. Μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της όρεξης
Το γκρέιπφρουτ περιέχει όπως είπαμε, μια ικανοποιητική ποσότητα φυτικών ινών, η οποία έχει αποδειχθεί ότι μας βοηθάει να νιώθουμε “γεμάτοι”. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι ίνες επιβραδύνουν το ρυθμό με τον οποίο αδειάζει το στομάχι μας, αυξάνοντας έτσι το χρόνο πέψης.
 
4. Βοηθάει στην απώλεια βάρους
Το γκρέιπφρουτ περιέχει λίγες θερμίδες, αλλά πολύ νερό, το οποίο, ως γνωστό ότι βοηθά στην απώλεια βάρους. Σύμφωνα με μια μελέτη, όσοι κατανάλωναν μισό φρέσκο γκρέιπφρουτ πριν από τα γεύματα έχασαν αρκετά πιο πολύ βάρος από όσους δεν έτρωγαν αυτό το μισό γκρέιπφρουτ.
 
5. Μπορεί να βελτιώσει την καρδιακή υγεία
Η τακτική κατανάλωση γκρέιπφρουτ θεωρείται ότι βελτιώνει την υγεία της καρδιάς μειώνοντας τους παράγοντες κινδύνου για καρδιακές παθήσεις, όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση και η χοληστερόλη. Ο λόγος είναι ότι το γκρέιπφρουτ είναι αρκετά υψηλό σε κάλιο, ένα ιχνοστοιχείο υπεύθυνο για την υγεία της καρδιάς και έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από καρδιακές παθήσεις.
 
6. Πολύ ενυδατικό
Το γκρέιπφρουτ περιέχει πολύ νερό και επομένως είναι πολύ ενυδατικό. Στην πραγματικότητα, το νερό αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος του βάρους του καρπού. Υπάρχουν περίπου 118 ml νερού στο ήμισυ ενός μέσου γκρέιπφρουτ, το οποίο αντιπροσωπεύει περίπου το 88% του συνολικού βάρους του.
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές