Μένοντας σε φόρμα, εντός!

27 Μαρτίου 2020
1. Σχοινάκι
Ναι, για αυτό μιλάμε! Το σχοινάκι που είχατε και παίζατε στο σχολείο. Και όχι δεν είναι μόνο για μικρά παιδιά. Αντιθέτως το σχοινάκι, είναι μια εξαιρετική αερόβια άσκηση. Δοκιμάστε στην αρχή κάνοντας σχοινάκι για 1-2 λεπτά. Πιστέψτε μας, δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται. Μέρα με τη μέρα, τα λεπτά θα αυξάνονται, το ίδιο και η αντοχή σας.
 
 
 
2. Ανεβοκατέβασμα σκαλιών
Το ανεβοκατέβασμα σκαλιών είναι μια πολύ καλή άσκηση για να κάνετε στο σπίτι, ακόμα και αν δεν έχετε σκαλιά. Βρείτε το μεγαλύτερο βιβλίο, βάλτε το μπροστά από την τηλεόραση και αρχίστε να ανεβοκατεβαίνετε πάνω του καθώς παρακολουθείτε την αγαπημενη σας σειρα. Μπορεί να ιδρώσετε όπως αν κάνατε σχοινάκι, αλλά θα κρατάτε το σώμα σας ενεργό και υγιές.
 
 
3. Κάνοντας plank
Αν θέλετε να ενδυναμώσετε τους μυς των χεριών σας, αυτή είναι μια ιδανική άσκηση. Ξαπλώστε μπρούμυτα στο έδαφος όπως θα κάνατε, αν κάνατε καμψεις. Αντί όμως να λυγίζετε τα χέρια σας  και να κατεβαίνετε προς τα κάτω, κρατήστε αυτή τη θέση με τα χέρια σας εκτεταμένα. Αρχίστε με 30 δευτερόλεπτα και προσθέστε επιπλέον 10 δευτερόλεπτα κάθε μέρα. Αυτή είναι μια από τις πιο δύσκολες ασκήσεις, αλλά είναι επίσης μια από τις καλύτερες για τον κορμό σας.
 
 
 
4. Χορός
Ο χορός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να κάψετε θερμίδες και να δυναμώστε τους μυς της καρδιάς σας, περνώντας ταυτόχρονα σούπερ. Και αν είστε μόνοι σπίτι, δεν είναι ανάγκη να προσπαθήσετε να κάνετε χορευτικά βήματα ώστε να εντυπωσιάσετε κάποιον!
 
 
5. Κάντε βαράκια με μπουκάλια νερού
Αν θέλετε να γυμνάσετε τα χέρια, τους ώμους και την πλάτη σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για βαράκια, φιάλες νερού του 1.5L. Η άσκηση μπορεί να γίνει πιο εύκολη ή πιο δύσκολη, γεμίζοντας ή αδειάζοντας τα μπουκάλια αναλόγως. Για μεγαλύτερη πρόκληση, αυξήστε την ποσότητα του νερού λίγο περισσότερο κάθε φορά που προπονείστε.
 
 
6.  Γόνατα ψηλά!
Αν σας αρέσει να τρέχετε, αλλά δεν μπορείτε να βγείτε έξω, η άσκηση αυτή είναι μια πάρα πολύ καλή αερόβια άσκηση. Για να κάνετε αυτή την άσκηση, ανεβοκατεβάστε τα γόνατά σας, καθώς μένετε ακίνητοι. Προσπαθήστε να τα ανεβάσετε όσο πιο ψηλά μπορείτε. Με την πάροδο του χρόνου, θα μπορείτε να το κάνετε πιο γρήγορα.
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές