Ετοιμαστείτε για το καλοκαίρι!

29 Μαΐου 2020


Καθάρισμα όλων των ειδών επιδερμίδας με λεμόνι

Τα λεμόνια έχουν αποτοξινωτικές ιδιότητες λόγω της υψηλής περιεκτικότητας τους σε κιτρικό οξύ και βιταμίνης Γ.
Θα χρειαστείτε ⅛ φλ. αλεσμένα αμύγδαλα, 2 κουταλιές της σούπας γάλα και ένα κουταλάκι χυμό λεμονιού. Σε ένα μπολ τα ανακατεύουμε καλά και χρησιμοποιούμε αυτό το μείγμα για να καθαρίσουμε απαλά την επιδερμίδα μας. Ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.

 

 

Λεύκανση χειλιών με φράουλες

Τα σπόρια από τις φράουλες βοηθούν στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και τα οξέα της φράουλας προωθούν την αναγέννηση νέων κυττάρων. Λιώστε μερικές φράουλες και με τον πολτό τρίψετε τα χείλη σας για μερικά λεπτά. Αφήστε τον πολτό στα χείλη σας για αρκετά λεπτά και ακολούθως ξεπλύνετε τα.

 

 

Μάσκα προσώπου με καρότα

Τα καρότα έχουν υψηλή περιεκτικότητα βιταμίνης Α και Γ, μεταξύ άλλων. Ο χυμός καρότου ενυδατώνει και διορθώνει τον ιστό της επιδερμίδας ενώ ταυτόχρονα την προστατεύει από τον ήλιο, τονώνοντας την την ίδια ώρα. 
Ψήνουμε 2-3 μεγάλα καρότα και τα λιώνουμε ώσπου να έχουμε ένα λείο μείγμα. Τα αναμιγνύουμε με 4 ½ κουταλιές μέλι και απλώνουμε αυτή τη μάσκα στο πρόσωπο μας. Την αφήνουμε για 10 λεπτά και μετά ξεπλένουμε με κρύο νερό. 

 

 

Απολέπιση προσώπου και σώματος με μούσμουλα

Τα μούσμουλα ή “μέσπιλα” όπως τα λέμε στην Κύπρο, είναι πλούσια σε βιταμινη Α, γνωστή για τις αντιγηραντικές τους ιδιότητες. Ο σκοπός αυτής της απολεπιστικής κρέμας είναι να χρησιμοποιήσουμε τα αντιοξειδωτικά στοιχεία και την βιταμίνη Α που έχουν τα μούσμουλα και την ίδια ώρα να απολεπίσουμε την επιδερμίδα μας.
Λιώνουμε 4-5 μούσμουλα, ώστε να έχουμε 2 κουταλιές. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά, τις δύο κουταλιές μούσμουλα, ¼ φλ. ελαιόλαδο και ¼ φλ. κρυσταλλική ζάχαρη. Βάζουμε την κρέμα απολέπισης στο ψυγείο για 5-6 ώρες. Την τρίβουμε στο σώμα μας ή πρόσωπο και την αφήνουμε να δράσει για περίπου 10 λεπτά. Ξεπλένουμε με νερό, κρύο ή σε θερμοκρασία δωματίου.

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές