Για σένα, μανούλα!

12 Μαΐου 2019

Αυτός ο σελιδοδείκτης με λουλούδια και φύλλα, είναι τόσο εύκολος να τον φτιάξουν τα παιδιά και να τον χαρίσουν στη μαμά, τη Μέρα της Μητέρας. Ταυτόχρονα, θα απολαύσουν τη διαδικασία της αποξήρανσης των λουλουδιών και φύλλων και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας τα φυσικά αυτά υλικά, θα δημιουργήσουν διάφορα σχέδια για τους χειροποιητους σελιδοδείκτες τους!

Θα χρειαστείτε:

Διάφορα φύλλα και λουλούδια

Χαρτόνι ( μπορείτε να το κόψετε στις διαστάσεις που θέλετε π.χ. 4 εκ (πλάτος) Χ 15 εκ. (ύψος)

Ψαλίδι

Γόμα

Χαρτί πλαστικοποίησης ή προστατευτικό διάφανο χαρτί

Περφορατέρ

Κλωστή, νήμα

 

Εκτέλεση

  • Πρώτα απ 'όλα θα χρειαστείτε μερικά συμπιεσμένα φύλλα και λουλούδια. Πηγαίνετε στον κήπο ή την αυλή σας και διαλέξτε μερικά μικρά λουλούδια και φύλλα. Πιέστε τα λουλούδια και τα φύλλα σας τοποθετώντας τα μέσα στις σελίδες ενός χοντρού βιβλίου για 3-4 ημέρες. Μόλις τα λουλούδια και τα φύλλα σας πιεστούν και στεγνώσουν, αφαιρέστε τα προσεκτικά από το βιβλίο.
  • Κόψτε το χαρτόνι στο μέγεθος που θέλετε να είναι ο σελιδοδείκτης.. Μπορείτε να επιλέξετε το χρώμα που σας αρέσει αλλά είναι προτιμότερο να προτιμήσετε ανοιχτά χρώματα π.χ. λευκό,μπεζ, ανοιχτό ροζ και ούτω καθεξής.
  •  Χρησιμοποιήστε τα πιεσμένα λουλούδια και τα φύλλα σας για να δημιουργήσετε ένα σχέδιο στην κάρτα σας. Μόλις είστε ευχαριστημένοι με το σχέδιο, τοποθετήστε ελαφρά τα λουλούδια και τα φύλλα στο σελιδοδείκτη σας με ένα stick stick.
  • Για να προστατέψετε τα λουλούδια και τα φύλλα, μπορείτε να καλύψετε το σελιδοδείκτη σας με πλαστικοποίηση ή με διάφανο χαρτί. Κόψετε το επιπλέον πλαστικό ή χαρτί.
  • Τώρα μπορείτε να προσθέσετε μερικές επιπλέον λεπτομέρειες. Μια ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε περφορατέρ για να τρυπήσετε τρύπες γύρω από τα άκρη του σελιδοδείκτη. Στη συνέχεια, περάστε νήμα ή κλωστή γύρω από κάθε τρύπα και στερεώστε την από κάτω. Μια άλλη ιδέα είναι να βγάλετε μια μόνο τρύπα στο πάνω μέρος του σελιδοδείκτη και να δέσετε μια ωραία κορδέλα.
  • Ο σελιδοδείκτης είναι ετοιμος!
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές