Κρουασάν πέταλο (αμυγδάλου)

12 Νοεμβρίου 2021
linkedin
Μερίδες
8
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
50 λεπτά
totalTime
Συνολικός χρόνος
50 λεπτά
Υλικά

1 συσκευασία (850γρ.) σφολιάτα
1 ασπράδι καλά χτυπημένο
½ φλ. (85γρ.) αμύγδαλα αλεσμένα 

Για τη γέμιση
1 ½ φλ. (250γρ.) αμύγδαλα αλεσμένα (σχεδόν να γίνουν σκόνη)
1 φλ. (230γρ.) ζάχαρη
1 φλ.  (150γρ.) φρυγανιά (γαλέτα ή καπήρα)
1 κουταλάκι καλά γεμάτο (4γρ.) κανέλα
1 φακελάκι βανίλια, 5γρ.
2 κουταλιές (18γρ.) ροδόσταγμα (προαιρετικά)
1 φλ. (250γρ.) νερό

Εκτέλεση

Βγάζετε τη σφολιάτα από το ψυγείο για 2 ώρες να ξεπαγώσει. 
Ετοιμάζετε πρώτα τη γέμιση: Σε ένα μπολ, βάζετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη φρυγανιά, την κανέλα, τη βανίλια, το ροδόσταγμα και ανακατεύετε. Ρίχνετε λίγο – λίγο το νερό και ανακατεύετε. Βάζετε το μίγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής. 
Ανοίγετε το ένα φύλλο σφολιάτας και την κόβετε σε 4 κομμάτια. Αν θέλετε πιο μικρά κρουασάν αμυγδάλου κόβετε τη σφολιάτα 18Χ8 εκ. Κόβετε τη μύτη από τη σακούλα ζαχαροπλαστικής και βάζετε τη γέμιση στο πλάτος της σφολιάτας, από τη μία άκρια στην άλλη. Αν δείτε ότι η γέμιση δεν απλώνετε βάλτε επιπλέον νερό. Αλείφετε την πάνω άκρια με το ασπράδι αυγού για να κολλήσει η σφολιάτα. Τυλίγετε το κρουασάν και βάζετε την ενωμένη πλευρά προς τα μέσα. Κλείνετε το κρουασάν σαν πέταλο, εξού και το όνομά του. Αλείφετε με το ασπράδι αυγού και πασπαλίζετε με τα αλεσμένα αμύγδαλα. Επαναλαμβάνετε το ίδιο με τα υπόλοιπα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 30 λεπτά. 

Δεν φαντάζεστε τη χαρά μου γι’ αυτή τη συνταγή. Όταν ζήτησα από τον αγαπημένο μου δάσκαλο Aντρέας Πασχάλη να μου πει τα μυστικά για το κρουασάν πέταλο κατενθουσιάστηκα καθώς ήταν μια συνταγή που έψαχνα από καιρό. Φυσικά, έκανα κάποιες αυξομειώσεις χαχαχα όπως το ροδόσταγμα. Και αυτή είναι η χαρά. Να ρωτάς, να μαθαίνεις, να μεταφέρεις. Δάσκαλε και Κωνσταντίνε ευχαριστώ για όλα!!! 

Μια συνταγή από Χρύσω Λέφου

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές