Κολοκυθάκια-σπαγγέτι με σολομό

17 Οκτωβρίου 2017
linkedin
Μερίδες
Για 4 άτομα
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
10 λεπτά
totalTime
Συνολικός χρόνος
10 λεπτά
Υλικά
600 γρ / 21.3 oz. σολωμό (κύβους) 
2 κουταλάκια ελαιόλαδο
3 κολοκυθάκια  
200 γρ ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
Φρέσκο βασιλικό 
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλάκι φυτικό λάδι 
 
ΜΑΡΙΝΑΔΑ:
2 κουταλάκια ελαιόλαδο 
1κουτάλι σάλτσα πέστο
½ οργανικό λεμόνι
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Για την μαρινάδα: Μέσα σε ένα μπόλ, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, την σάλτσα πέστο και την τριμμένη φλούδα λεμονιού. 
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε την μαρινάδα πάνω στους κύβους σολωμού και αφήνουμε να μαριναριστεί για μερικά λεπτά. Κατα την διάρκεια, χρησιμοποιούμε ένα κόφτη για να κόψουμε τα κολοκυθάκια σε ‘’σπαγέττι’’.
 
1.    Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι
2.    Τσιγαρίζουμε τα κομμένα κολοκυθάκια για 2 λεπτά μέχρι να γίνουν διαφανές. 
3.    Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και αφαιρούμε απο το τηγάνι. Τα βάζουμε στην άκρη.
4.    Στο ίδιο τηγάνι, τσιγαρίζουμε το σολωμό για 3 με 4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
5.    Αφαιρούμε το σολωμό απο το τηγάνι και τσιγαρίζουμε ελαφρά τα ντοματίνια
6.    Επιστρέφουμε όλα τα υλικά πίσω στο τηγάνι και τα ζεσταίνουμε σύντομα σε δυνατή φωτιά.
7.    Διακοσμούμε με φρέσκο βασιλικό
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές