Σοκολατένια μπισκότα

28 Απριλίου 2021
linkedin
Μερίδες
Για 8
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
10 λεπτά
totalTime
Συνολικός χρόνος
30 λεπτά
Υλικά

270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική 
220 γρ.βούτυρο 
100 γρ. Ζάχαρη 
150 γρ. μαύρη ζάχαρη 
1/4 κ.γ. αλάτι 
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 
1 κρόκο από μεγάλο αβγό 
2 κ.σ. κακάο  
1 μεγάλο αβγό 
200 γρ. σταγόνες σοκολάτας 

 

Εκτέλεση

 

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 C στον αέρα. Στρώνουμε λαδόκολλα σε λαμαρίνα. Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι και τη σόδα.

 

Βάζουμε το μισό βούτυρο σε αντικολλητικό τηγανάκι και το λιώνουμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε το βούτυρο να ροδίσει και να μοσχομυρίσει για επιπλέον 2’-3’. Αδειάζουμε το καυτό βούτυρο σε ανοξείδωτο ή γυάλινο σκεύος. Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει καλά. Ρίχνουμε και τα δύο είδη ζάχαρης, το κακάο, το αλάτι και τη βανίλια. Χτυπάμε με σύρμα ή με μίξερ χειρός για να ομογενοποιηθεί το μείγμα, να λιώσει η ζάχαρη και να κρυώσει καλά. Προσθέτουμε το αβγό και τον κρόκο πάντα χτυπώντας με το μίξερ ή με το σύρμα μέχρι το μείγμα να γυαλίσει και να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 3 - 4 λεπτά.

 

Το ξαναχτυπάμε να αφρατέψει. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ρίχνουμε λίγο -λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε για 1’. Τέλος προσθέτουμε τα κομμάτια της σοκολάτας. Με ένα κουτάλι αφήνουμε κουταλιά - κουταλιά από το μείγμα στη λαδόκολλα, αφήνοντας 3-4 εκ. κενό ανάμεσα (απλώνουν στο ψήσιμο). Ψήνουμε για περίπου 15’ μέχρι να ροδίσουν οι άκρες αλλά η μέση να παραμείνει μαλακή.

 

Αφού ψηθούν με προσοχή – πρέπει να είναι ακόμη μαλακά – τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν.

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές