Λινγκουίνι Cacio e pepe

09 Δεκεμβρίου 2020
linkedin
Μερίδες
Για 4
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
10 λεπτά
totalTime
Συνολικός χρόνος
20 λεπτά
Υλικά

 

500 γρ. λιγκουίνι

80 γρ. βούτυρο

1 κ.σ. πιπέρι

αλάτι

100 γρ. Παρμεζάνα

Φρέσκο θυμάρι

Εκτέλεση

 

Τοποθετούμε μία κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να βράσει. Το νερό θέλουμε να είναι μέχρι τη μέση της κατσαρόλας, όχι μέχρι πάνω.

 

Ρίχνουμε το αλάτι, το λιγκουίνι και βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σουρώνουμε και κρατάμε το νερό.

 

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το μισό βούτυρο.

Ρίχνουμε το πιπέρι και αφήνουμε να λιώσει και να αρωματιστεί από το πιπέρι.

 

Σβήνουμε με 2 κουταλιές μεγάλες  από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια. Προσθέτουμε τα μακαρόνια, το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύουμε 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να δέσει η σάλτσα.

 

Αφαιρούμε από τη φωτιά, βάζουμε τη μισή παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε την άλλη μισή και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί στη σάλτσα.

Γαρνίρουμε με φρέσκο θυμάρι

 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές